Общо 13 души са ранени при детонацията на боеприпаси на

...
Общо 13 души са ранени при детонацията на боеприпаси на
Коментари Харесай

Увеличава се броят на пострадалите при взрива в Крим

Общо 13 души са ранени при детонацията на муниции на летище покрай курортното населено място Новофедоровка в Западен Крим . Това беше обявено на публицисти от здравните управляващи на окупирания полуостров, предава " Интерфакс "

" Към 08:30 часа (времето съответствува с българското) на 10 август 13 души са ранени и един човек е умрял вследствие на случая в село Новофедоровка Сакския регион ", се споделя в известието.

Уточнява се, че регионалната болница в Саки е оказала извънболнична помощ на 10 потърпевши, в това число двама малолетни. Всички те са получили леки пострадвания. Един пациент остава на стационарно лекуване.

Двама потърпевши са се обърнали независимо за помощ към незабавната болница № 6 в Симферопол и след оказване на нужната помощ са изпратени вкъщи.

По-рано беше обявено за девет потърпевши

На 9 август. Според Министерството на защитата на Руската федерация не е регистриран пожар в обекта и авиационна техника на летището не е развалена.

Източник от Министерството на защитата уточни като съществена версия за повода за детонацията на муниции. Няма признаци на съзнателно влияние или подривна активност.

Според локалните управляващи е въведена петкилометрова зона за сигурност , а ограниченията за сигурност са засилени. Около 30 души са евакуирани от околните къщи . Щетите по жилищната инфраструктура към момента се прецизират.

Съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент , че поредицата от детонации в съветската военновъздушна база в Крим може да са дело на украински партизани диверсанти , макар, че каквато и да е отговорност за случая надълбоко в окупираната от Русия територия, съобщи Ройтерс.

Украинската войска се похвали, че е унищожила девет съветски самолета през последното денонощие, съгласно утринната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Как и къде тъкмо са били унищожени, не бе обявено. Тази информация е публикувана от Руската работа на Би Би Си.

По-късно Военновъздушните сили на Украйна оповестиха във фейсбук, че става въпрос за съветското военно летище " Саки " в анексирания от Русия Крим.

Би Би Си прецизира, че в изискванията на война няма по какъв начин да ревизира по самостоятелен метод тази информация.
 Зеленски: Крим е украински и в никакъв случай няма да се откажем от него
Зеленски: Крим е украински и в никакъв случай няма да се откажем от него

Докато руснаците са в Крим, Черно море не е сигурно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР