Общо 10 положителни проби за COVID-19 има в отборите от

...
Общо 10 положителни проби за COVID-19 има в отборите от
Коментари Харесай

В Германия се готвят за подновяване с 10 положителни случая

Общо 10 позитивни проби за COVID-19 има в тимовете от Първа и Втора Бундеслига, стана ясно след всеобщото тестване (общо 1724 теста). В известието от немската футболна лига не се загатват имена на инфектирани. Ясно е обаче сигурно, че има три позитивни проби в " Кьолн ", евентуално и на футболисти, в случай че се съди от витиеватото известие от клуба, че " единствено хора, които са дали две негативни проби ще бъдат позволени да упражняват и играят ". Всички установени 10 заболели в двете дивизии ще преминат през двуседмична карантира.

Масовите проби бяха направени като последна стъпка преди тимовете да възобновят общи тренировки , откакто до момента отборите се подготвяха на дребни групи. Отборни занимания от през вчерашния ден започна опашкарят в Първа Бундеслига " Падерборн ", а от през днешния ден би трябвало да упражняват всички и в " Република България Лайпциг ".

Утре (6 май) се чака и решение на държавното управление на Ангела Меркел, с което да се разреши обновяване на сезона. Първоначалните упования за рестарт бяха за 9 май, само че в този момент е по-реално да се приказва за 16 или 23 май.

Междувременно иворианският халф на " Херта " Саломон Калу провокира скандал и беше отстранен от тима , след като пусна в профила си във " Facebook " видео, в което се вижда, че нарушава обществената отдалеченост по време на подготовка, а с това престъпва откритите правила. Бившият футболист на " Фейенорд ", " Челси " и " Лил " е сниман по какъв начин се здрависва със съотборници, откакто е дал негативен тест. Освен това той пее и песента " Corona Song " - деяние, с което от клуба счетоха, че Калу демонстрира пренебрежение към продължаващата борба против ковид. Заради това играчът е получил краткотрайна възбрана да тренира и играе.

" С това видео Саломон Калу освен навреди съществено на " Херта ", само че и сътвори усещане, че футболистите не одобряват съществено опасността от ковид във времена на дълбоки полемики за възобновяването на футбола и ролята на професионалната игра ", разяснява генералният управител на берлинския клуб Михаел Преетц. От Германската футболна лига също разкритикуваха дейностите на Калу, като ги дефинираха като " безусловно неприемливи " и обявха, че не трябва да има никаква приемливост към сходно държание.

Самият футболист по-късно се извини за постъпката си в публично изказване на уеб страницата на " Херта ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР