Общо 1,401 милиарда лева е получил бизнесът от държавата като

...
Общо 1,401 милиарда лева е получил бизнесът от държавата като
Коментари Харесай

Над 1,4 милиарда лева: Толкова държавна помощ е получил бизнеса у нас от началото на пандемията

Общо 1,401 милиарда лв. е получил бизнесът от страната като помощ за превъзмогване на отрицателните последствия от пандемията и за възобновяване до момента. Това демонстрират данни от доклад на Министерство на стопанската система, представени от " 24 часа ".

Значителна част от тези средства са били ориентирани към микро и дребни предприятия. По тази линия контракти подписаните контракти са над 25 500 компании, а общият размер на поддръжката е в размер на близо 192 милиона лв..

Малките и междинни предприятия са получили общо 144 милиона лв., като при тях броят на договорите е доста по-малък - 1042. Общият бюджет по тази стратегия е в размер на 235 милиона лв., като сега следва да бъдат изплатени още 14 милиона лв. на към този момент утвърдени 98 компании, а още 411 компании чакат утвърждение за финансиране от 55 милиона лв..

При огромните сдружения с оборот над 500 хиляди лв. към 2019 година няма посочена информация за изплатени средства. Възможно е процесът към момента да не е почнал, само че е ясно, че все още има утвърдено финансиране по 1555 контракта на стойност от 77,75 милиона лв., като общия бюджет по линията е 78 милиона лв..

От друга страна съгласно данни на Българската банка за развиване (ББР) регистрират отпуснати заеми на стойност над 320 милиона лв. по програмата " Възстановяване ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР