общността е най-силното нещо, което може да определи състоянието на

...
общността е най-силното нещо, което може да определи състоянието на
Коментари Харесай

Мвр Погва Престъпниците С Нови Безпощадни Методи!

общността е най-силното нещо, което може да дефинира положението на публичния ред в самото обитаемо място. Полицията се намесва тогава, когато има някакъв проблем. За това е належащо да се работи повече с водачите на тези общности и даже да се случи такава обстановка като в Гълъбово или Мъглиж, още на другия ден да бъдат проведени срещи и да се обясни, че законът е закон и той би трябвало да се съблюдава от всички. В този смисъл разделяме хората само по това дали те съблюдават, или не съблюдават закона ", заключи министър Младен Маринов.

Обърнато е внимание на нуждата да се даде фокус върху дребните нарушавания, тъй като след себе си те водят до по-големи, които някъде минават и в закононарушение. Вътрешният министър посочи, че въпросите, дискутирани на срещата, са били съответни и свързани с противопоставяне и предварителна защита на престъпността, както и положителни практики, които се ползват за намаляването й.

" Говорихме за това, че би трябвало да се развива системата за видеонаблюдение в дребните обитаеми места. Това е бъдещето, системата дава опция за по-ефективни дейности и компенсира неналичието на служители на реда ", добави той.

В рамките на срещата са дадени и оферти за законодателни промени. В този смисъл вътрешният министър изрази безапелационната си позиция, че е по-важно силата да се концентрира и да се работи върху това какво можем да създадем в този миг при в този момент настоящите закони. По думите му " най-лесно е да стигнем до извода, за това че трябват законодателни промени, само че честата промяна на законите не води до решение на казуса ".

Министър Маринов разяснява и въпросът за желаната цялостна възбрана за придвижване на каруците по пътната републиканска мрежа.

" Този въпрос е на дневен ред освен в дребните обитаеми места, той съществува даже и в столицата ", добави още Маринов.

Според него е належащо да се намерения по какъв начин това да се регламентира във връзка със закона за придвижване по пътищата и общински наредби и избрани елементи от урбанизираната територия да бъдат неразрешени за придвижването на този вид транспортни средства.

" И в този момент е неразрешено, само че няма механизъм, по който да се открива благосъстоятелност и изземва ", посочи още вътрешният министър.

Срещата на министър Маринов с кметовете на региона се организира в постройката на Областната администрация на Стара Загора. На нея участваха шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, шефът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, началниците на районните полицейски ръководства, окръжният прокурор Дичо Атанасов и районни прокурори, депутатът Маноил Манев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, регионалният шеф Гергана Микова. Участниците означиха постигнатото високо равнище на доверие и взаимоотношение с полицейските структури в района.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР