Общият бюджет от спонсори и дарители бе в размер на

...
Общият бюджет от спонсори и дарители бе в размер на
Коментари Харесай

Победители в ИТ олимпиада със стипендии за отличие

Общият бюджет от спонсори и донори бе в размер на 300 000 лв.

Първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI се организира през септември 2017 година в София

Младите български състезатели по програмиране, които показаха чудесно страната ни на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI през септември 2017 година в София, ще бъдат наградени със стипендии за медалите, които завоюваха, оповестиха уредниците на надпреварата.

Победителите са Мартин Копчев от Габрово, който завоюва златен орден за България, сребърните медалисти Константин Каменов от София и Захари Маринов от Плевен от първия български тим и Марин Йорданов от Шумен, Добрин Башев от Габрово и Андон Тодоров от Благоевград от втория български тим, както и носителите на бронзови медали от eJOI Георги Петков от Варна от първия български тим и Виктор Кожухаров от Русе от втория български тим.

Общият бюджет, събран от спонсори и донори на олимпиадата по информатика, бе в размер на 300 000 лв.. За реализацията на eJOI бяха вложени 200 000 лв.. Поради неналичието на държавни стипендии за най-младите медалисти у нас уредниците на надпреварата са взели решение оставащите средства да бъдат вложени в самите младежи, донесли медалите.

Останалата част от набрания фонд за Олимпиадата ще бъде оползотворена за по-нататъшната подготовка и стимулиране на младите състезатели по естествени науки. Първата стъпка в тази тенденция бе подпомагането на IX Международен есенен шампионат по програмиране в Шумен през ноември 2017 година, в който участваха тимове от България, Гърция, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР