Общите доходи на българските домакинства се увеличават през третото тримесечие

...
Общите доходи на българските домакинства се увеличават през третото тримесечие
Коментари Харесай

Общите доходи на българските домакинства са се увеличили през третото тримесечие

Общите приходи на българските семейства се усилват през третото тримесечие на 2022 година с 21,1% по отношение на година по-рано при още по-сериозно повишаване на разноските (23,8%). Това сочат данните от изследване на Националния статистически институт (НСИ), написа " Нова телевизия ".

Общият приход приблизително на разположение от домакинство нараства в интервала юли - септември 2022 година с 21,1% по отношение на същото тримесечие на 2021 година, достигайки 2346 лв.. В същото време общите разноски се усилват с цели 23,8% до 2239 лв..

Най-голям условен дял през третото тримесечие още веднъж заемат разноските за храна и безалкохолни питиета (30,2%), следвани от жилищните разноски (19,0%), тези за налози и обществени осигуровки (11,4%) и за превоз и известия (11,1%).

Важно е да се означи, че съгласно статистиката потреблението на множеството съществени хранителни артикули приблизително на разположение от домакинство понижава през третото тримесечие на 2022 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, регистрира Национален статистически институт. Най-голямо е понижението в потреблението на самун и тестени произведения, като в това време се усилва потреблението на месни артикули и зеленчуци. При потреблението на месо, кисело мляко, сирене и яйца няма смяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР