Общинското ръководство на Видин отправи призив към работещите в администрацията,

...
Общинското ръководство на Видин отправи призив към работещите в администрацията,
Коментари Харесай

Община Видин започна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Общинското управление на Видин насочи апел към работещите в администрацията, общинските предприятия, учебните заведения и детските градини да бъдат съпричастни към оживелите от опустошителното естествено злополучие, което засегна двете страни при започване на седмицата.

За да бъдат подкрепени засегнатите и страдащи хора в тези извънредно сложен интервал, чиновниците от Общината ще съберат средства в границите на няколко дни. Парични дарения могат да бъдат преведени по особено оповестените банкови сметки за тази цел (вижте тук:

https://www.redcross.bg/campaign/active_campaigns/zemetresenie_turkey_syria; http://sofia.emb.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/400387)

Припомняме, че жителите могат да дадат своя принос и да оказват помощ на бедстващите, като изпратят SMS на номер 1466(на стойност 1 лева.) към всички мобилни оператори.

За да изрази поддръжката си към потърпевшото население в засегнатите от земетресението региони, кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков изпрати писма до Н. Пр. Айлин Секизкьок – дипломат на Турция в България и до госпожа Орас Махмуд – краткотрайно ръководещ Посолството на Сирия у нас. В тях се отбелязва, че с цел да даде своя принос в общите старания за подкрепяне на пострадалите в бедстващите региони, Община Видин е стартирала акция за събиране на парични дарения, на топли облекла и завивки и други нужни материали.

Кметът показва вярата си, че скромната помощ ще бъде потребна в тези тежки за двете страни дни. „ Искам да Ви уверя, че цялата видинска общност е потресена от случилото се и всички скърбим, дружно с Вас, за многочислените жертви и сме надълбоко съпричастни към потърпевшите и останалите без близки и без дом “ – акцентира в писмата си видинският кмет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР