Общинското предприятие Дезинфекция, дезинсекция, дератизация" вече ще осъществява и дейности

...
Общинското предприятие Дезинфекция, дезинсекция, дератизация" вече ще осъществява и дейности
Коментари Харесай

Общинско предприятие ДДД погва все повече вредители във Варна

Общинското дружество " Дезинфекция, дезинсекция, дератизация " към този момент ще реализира и действия по растителна отбрана. Измененията в правилника за работа на предприятието бяха утвърдени на днешното съвещание на ВрК " Правна комисия " към Общински съвет - Варна.
Промените се постановат поради всеобщото развиване на цикади и молци по растителността в града. Откритите типове вредители не заплашват живота и здравето на хората, само че защото са мощно инвазивни нашественици, могат да нанесат съществени провали върху дърветата и тревите. А картината на нахлуване и разпространяване се чака да се повтори през тази година в още по-големи размери. Затова Община Варна подхваща ограничения, като уголемява активността на предприятието. Освен против инсекти и гризачи, то към този момент ще води битка и против вредителите по растенията.

Членовете на правната комисия гласоподаваха също промени в Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество. Части от парцели - обществена общинска благосъстоятелност ще бъдат отдавани чартърен посредством търг или конкурс за период до 10 години, а не до 5 години, както е записано в този момент в документа. Освен това безплатно право на градеж, продължение или надстрояване ще може да се учредява след решение на общинския съвет, признато с болшинство две трети от общия брой на общински съветници. В актуалната разпоредба е посочено болшинство " повече от две трети ", което допуска глас повече от уреденото със Закона за общинската благосъстоятелност квалифицирано болшинство. Поправките се правят в осъществяване на правосъдно решение на Административен съд - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР