Общинският център за социални услуги и дейности в Мездра получи

...
Общинският център за социални услуги и дейности в Мездра получи
Коментари Харесай

„Българска хранителна банка“ подпомогна с хранителни продукти близо 2 700 нуждаещи се в община Мездра /снимки/

Общинският център за обществени услуги и действия в Мездра получи следващото подаяние от Фондация „ Българска хранителна банка “ - хранителни артикули с къс период на валидност, които дават отговор на европейските условия за сигурност на храните и са години за консумация.
Безвъзмездното подаяние включва 520 кг дини, шоколадови бонбони, щрудели и шоколад на обща стойност 4 387 лева С тях ще бъде разнообразена храната на 215-те консуматори на Домашния обществен патронаж, 20-те възрастни, настанени в Дома за остарели хора в града, и 37-те членове на Териториалната организация на Съюза на слепите в България.
В навечерието на Световния ден на прехраната - 16 октомври, ОЦСУД получи още едно подаяние от БХБ - 5 340 бр. кроасани на обща стойност 6 536 лева, които бяха раздадени на 2 092-те деца и възпитаници, които се образоват и възпитават в локалните детски градини и учебни заведения.
По мотив Международния ден на белия бастун - 15 октомври,  пакети с хранителни артикули, дарени още веднъж от Фондацията, получиха всички членове на Търговско отделение на ССБ.
От началото на октомври неправителствената организация даде на два транша кроасани, кейк рула и мини кроасани на обща стойност 2 130 лв. на МБАЛ - Мездра и на Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация по вътрешни заболявания - Мездра, с които беше разнообразена храната на 110-те пациенти на двете лечебни заведения.
По случай 20-годишнината от основаването на Пенсионерски клуб „ Златица “ - Зверино членовете на клуба получиха 105 хранителни пакети - подаяние от хранителната банка. От своя страна във връзка кръглата годишнина Община Мездра подари за потребностите на възрастните хора в най-голямото село в общината кафе машина и компютър.
Общинският център за обществени услуги и действия - Мездра и „ Българска хранителна банка “ си партнират сполучливо от май 2019 година Досега даренията, предоставени от фондацията на обществени институции, лечебни заведения, пенсионерски клубове, учебни заведения и детски градини, възлизат на обща стойност 146 196 лева Само от началото на тази година БХБ е предоставила хранителни артикули на нуждаещи се хора в общината за над 47 550 лева
        
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР