Общинският съветник в София от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев

...
Общинският съветник в София от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев
Коментари Харесай

Георги Георгиев напомня на Васил Терзиев: Кметът носи пряка отговорност за безредиците в София

Общинският консултант в София от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георги Георгиев подсети на кмета Васил Терзиев, че носи директна отговорност за безредиците в столицата, провокирани от футболни почитатели. Георги Георгиев разгласява във Facebook и фотоси от насилието в центъра на София.
 
" Вчера новоизбраният кмет на София побърза да разгласи, че съгласува шествие на футболните почитатели и е провел опазването на реда със Столична дирекция на вътрешните работи. За страдание, това не се случи. Центърът на София е сцена на борба, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички ", написа във Facebook Георгиев.
 
И настоя кметът и правоохранителните органи да дадат съответна информация за случилото се. Щетите от този разгром ще го заплащат софиянци, акцентира Георгиев.

Той цитира закона, в който ясно написа, че кметът дава отговор за опазването на публичния ред и надлежно, носи директна отговорност за безредиците.
 
" Не го споделям аз, общинският консултант Георгиев. Пише го в закона:
" Чл. 44. (1) Кметът на общината:
4. (изм. - Дъждовни води, бр. 65 от 1995 година, изм. - Дъждовни води, бр. 53 от 2014 г.) дава отговор за опазването на публичния ред, като за обезпечаването му издава писмени заповеди, наложителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи ".
Неадекватна оценка на обстановката и несъответстващи ограничения, които водят до неприятен резултат ", показва в обявата си Георги Георгиев.

И акцентира, че " София не се ръководи с апели във Facebook и по малките екрани ".

" А от виновници за протичащото се в българския футбол - управлението на БФС и Борислав Михайлов - оставка! ", приключва обявата си Георги Георгиев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР