Общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за

...
Общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за
Коментари Харесай

ВМРО за закопчаната кметица: Отдавна сигнализирахме за нерегламентирани практики в „Младост“

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА” в Столичния общински съвет разяснява случая с ареста на кмета на регион „ Младост” и вероятната предистория на проблема.

„ За страдание от месеци имаше информации за нерегламентирани практики в регион „ Младост “. Вероятно на някой му е писнало и се е оплакал. Разбира се, никой не е отговорен до влизане в действие на присъда. В момента приказваме за полицейска интервенция и досъдебно произвеждане. Вероятно ще се издигнат обвинявания.

Подозирах, че ще се стигне до сходен сюжет. На сесията на 15-и март на СОС внесох запитване по въпроса за харченето на обществени средства за озеленяване от регион „ Младост “, тъй като открих несъответствия. Имаше недоволства от жители за неприятното положение на градинки и междублокови пространства, а в това време 400 000 лева бяха изхарчени и регистрирани. Още тогава заявих, че имам подозрения за недобри практики и ще сезирам и Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за инспекция по какъв начин са харчени тези обществени средства. Подготвям сигнала и с спомагателни данни, които бих желал да бъдат тествани, тъй като имам своите подозрения за харчене по документи, само че не и за действително свършена активност.

Що се отнася до ареста на кмета на регион „ Младост “ не един път съм чувал недоволства, че се стопират или забавят преписки в този регион. Дори за обикновени случаи. Възможно е по някоя от тези преписки някой да е изискал рушвет и резултатът го виждате. Нека органите си свършат работата и да проверяват. Но е любопитно да се направи инспекция за какво и на какво съображение са спирани или бавени преписки, за какво кметът на региона е отказвал да подписва контракти по член 15 и член 16 от Закон за устройство на територията. Мисля, че и това би трябвало да се ревизира. Подозирам, че след ареста на кмета доста хора ще стартират да подават информация какво, кой и за какво е желал от тях. Аз съм обезпокоен и от други данни – че строителни компании са били притискани да правят гратис поправки на улична мрежа и тротоари без нужните разрешителни, без възлагане. Ако това е правилно, имаме абсурден случай на произвол... Нека органите ревизират и да забележим каква е истината. Лично аз не мисля, че един областен кмет, въпреки и мажоритарно определен, може да си разрешава да работи като феодал. Ще забележим какво ще откри прокуратурата “, изяснява Карлос Контера.

Припомняме, че през днешния ден в региона на Спортната палата в София, на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “, беше задържана Десислава Иванчева, кмет на регион „ Младост “ по съмнения за взет рушвет за издаване на позволение за градеж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР