Общинският съветник от Ние, гражданите Георги Величков хвърли в почуда

...
Общинският съветник от Ние, гражданите Георги Величков хвърли в почуда
Коментари Харесай

Общинските съветници в Пловдив умуват дали да си орежат запл...

Общинският консултант от " Ние, жителите " Георги Величков хвърли в изненада сътрудниците като внесе в локалния парламент предложение за понижаване на възнагражденията. Той смята, че градските старейшини би трябвало да се откажат от парите, които получават за разноските, свързани с активността в локалния парламент, до края на тази година и за цялата 2022-ра.

По устав средства се поставят за литература, превоз, гориво, телефони, наем на офиси за срещи с жители и се осребряват против фактури. На месец това са 600 – 700 лв.. Във фактурата не се показва, да вземем за пример, къде е пътувала колата, за която е изхарчено горивото.

Отделно, съветниците взимат хонорари за присъединяване на сесии и в комисии. През предходната година те покачиха парите си, при което за едно съвещание към този момент им се заплащат от бюджета 400 лв..

Величков стимулира предлагането си с това, че по този метод ще оказват помощ на локалния бюджет в тежкото време на пандемия.

Предизвикателството към 50 съветници ще се преглежда като 32-ра точка от общо 50.

В дневния ред са включени дузина разпоредителни покупко-продажби, в това число четири продажби на общински парцели на търг с скрито наддаване.

Българска национална телевизия – Пловдив ще бъде отличена с почетен знак във връзка на 60-годишнината.

„ Пловдив 2019” ще се регистрира пред локалния парламент.

Очаква се, че диспути ще има към предлагането на администрацията за кандидатстване пред Европейски Съюз с план за интеграция с ромския етнос в партньорство с фондация „ Рома”.

Проектът е за 1,5 млн. лв.. Веселина Александрова от Демократична България сподели, че е поискала още на съвещанието на непрекъснатата комисия вносителят и зам.-кмет Георги Титюков да показа подробна информация какви функционалности ще извършва общината в това партньорство.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР