Общинският съветник от БСП генерал Валери Стаменов скочи на кмета

...
Общинският съветник от БСП генерал Валери Стаменов скочи на кмета
Коментари Харесай

Генералът скочи на кмета на Враца за новите светофари

Общинският консултант от Българска социалистическа партия военачалник Валери Стаменов скочи на кмета на Враца Калин Каменов за дадените пари за нови светофари, видя BulNews.bg. Това стана през вчерашния ден по време на постоянното съвещание на локалния парламент.
В началото на съвещанието ген. Стаменов изиска кметът да каже дали оптимизацията на светофарите ще успее да се извърши до края на декември тази година. Съветникът напомни, че за задачата от локалната администрация бяха отпуснати над 200 000 лв.. Срокът на ремонта бе до края на годината, а до през днешния ден съветникът на никое място по кръстовищата не е видял да кипи интензивен труд.
Отговор на заложения му въпрос обаче кметът ще даде на идната сесия на локалния парламент.
Припомняме, че в края на септември община Враца разгласи социална поръчка за оптимизация на светофарите в града. Поръчката е за възстановяване работата на светофарните уредби, като за задачата е належащо да се направи инженеринг-проектиране, авторски контрол и осъществяване на строително ремонтни работи.
За възстановяване положението на светофарите общината е заделила 186 666.67 лв. без Данък добавена стойност или 224 000 лв. с Данък добавена стойност.
От локалната администрация прецизират, че задачата на публичната поръчка е синхронизиране на режима на работа на светофарните уредби с измененото транспортното натоварване на кръстовищата. Обновлението включва замяна на физически и морално амортизирани, елементарни светофарни секции с стопански ефикасни такива, изпълнени по LED технология. Така ще се усъвършенства организацията и сигурността на придвижването по уличната мрежа във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР