Общинският съвет в Сливен подкрепи предложение за отпускане на 1

...
Общинският съвет в Сливен подкрепи предложение за отпускане на 1
Коментари Харесай

Отпускат 1 млн. лв. финасова помощ за енергийно обследване на сгради в Сливен


Общинският съвет в Сливен поддържа предложение за разпределяне на 1 милион лв. финансова помощ за енергийно проучване на здания. На постоянното си съвещание през днешния ден съветниците взеха решение и да бъде продължен срокът за кандидатстване за общинската помощ - от 27 януари до 3 февруари.

" Сдруженията ще могат да си приготвят документите и по този начин ще получат по-голям късмет за финансиране по Програмата за саниране ", разяснява пред публицисти решението заместник-кметът по строителството Камен Костов. Той добави, че от общинската администрация оказват помощ при регистрацията на сдруженията, при подготовката на документите, реализират и контакт с компании за проучване на енергийната успеваемост. " Много е значимо да се подават правилни документи ", безапелационен бе той. До момента са подадени 58 заявки, като единствено за два часа в понеделник постъпилите заявки бяха 54.

Както Българска телеграфна агенция заяви, предлагането бе направено след огромния интерес от страна на сдружения на етажна благосъстоятелност, които още в неделя (22 януари) се подредиха пред постройката на общинската администрация, с цел да пазят ред за кандидатстване в първия работен ден на тази седмица.

През ноември м.г. Общинският съвет реши, че Общината ще поеме 50 % от разноските за паспорти на блоковете - претенденти за саниране, като плануванаъа сума е 300 000 лв. от запаса на Община Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР