Общинският съвет в Шумен не взе решение дали да подкрепи

...
Общинският съвет в Шумен не взе решение дали да подкрепи
Коментари Харесай

Шумен не дава село Мадара на Каспичан

Общинският съвет в Шумен не взе решение дали да поддържа провеждането на референдум за отделянето на Мадара от Община Шумен , заяви БНР.

Кметът на селото Неделчо Неделчев и предприемчив комитет желаят Мадара да премине към Община Каспичан. 11 съветници гласоподаваха " за ", 10 бяха " срещу ", а 18 се въздържаха.

Кметът на Мадара бе упрекнат, че е заблудил хората, които са взели участие в подписката за образуване на референдум.

" Има хора, които са се подписали, тъй като им е дадено по-добро финансиране на селото " , изясни общинският съветникът Борислав Беджев.

" Информирани ли са хората, че в случай че преминат към Община Каспичан, всяко семейство ще би трябвало да направи разноски в размер на до 200 лв. за промяна на персонални документи " , попита съветникът Камен Андонов.
 Шуменското село Мадара се причислява към община Каспичан
Шуменското село Мадара се причислява към община Каспичан

Жителите му желаят локален референдум за напускането

" Подмяната на документите няма да е наложителна ", репликира кметът на Мадара и изясни, че е ревизирал въпроса. Съветниците се усъмниха в това изказване.

Жителите на Мадара би трябвало да бъдат осведомени, че при възможна смяна ще би трябвало да разчитат на незабавна здравна помощ не от Шумен, а от Каспичан. Всички административни задания също ще се правят в Каспичан, а проведен превоз до такава степен няма. Това прибавиха съветниците в развълнуван виртуален спор, траял над час и половина.

Неделчо Неделчев изясни, че има уверението на кмета на Каспичан, че в случай че жителите на Мадара изберат да преминат към Каспичан, автобусни връзки ще бъдат уредени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР