Общинският съвет в Мездра освободи от заплащане на такси всички

...
Общинският съвет в Мездра освободи от заплащане на такси всички
Коментари Харесай

Засегнатите от извънредните мерки търговци в Мездра няма да плащат такси за обектите си

Общинският съвет в Мездра освободи от възнаграждение на такси всички лица, ползватели на терени и обекти - общинска благосъстоятелност, които краткотрайно са прекратили използването им или активността си, в резултат на въведеното изключително състояние в страната и на ограниченията, оповестиха от локалната администрация. Предложението е било направено от кмета на железничарския град Иван Аспарухов.
Ползвателите на търговски обекти, ситуирани на общински терени, ще бъдат освободени напълно от такси, в това число такса „ масички “ и „ тротоарно право “ до анулация на изключителното състояние в страната. На кмета на общината бе предоставено да предприеме нужните ограничения за установяване на обособените категории лица, подлежащи на освобождение, както и да реализира всички действия, нужни за вярното и законосъобразно осъществяване на това решение.
Общински съвет даде единодушие Община Мездра да кандидатства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, предпочитана ос 2 „ Подкрепа за енергийна успеваемост в опорни центрове в периферните региони “, процедура „ Енергийна успеваемост в периферните райони-3 “, с три планови оферти за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, в границите на допустимия по Програмата финансов запас, в следните многофамилни жилищни здания (МЖС) в гр. Мездра: МЖС на ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №35 и на ул. Христо Смирненски “ №70-72/ ул. „ Ал. Стамболийски “ №9; МЖС на ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №8 и на ул. „ Христо Ботев “ №72-74-76, МЖС на ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №4, ул. „ Ал. Стамболийски “ №132 и ул. „ Любен Каравелов “ №31.
В сходство с условията на Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, беше утвърден сътрудникът на Община Мездра - Неправителствени организации „ Култура Без граници “ ( “Culture Without Borders”) - Норвегия, по отношение на кандидатстването й с планово предложение по Първа покана за набиране на планови оферти по Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “, за осъществяване на плана, при положение на утвърждението му.
Приети бяха Годишните финансови доклади за 2019 година на „ Мездра-Автотранспорт-2003” ЕООД и на „ Транс-Авто-2015” ЕООД, като в същото време шефът на двете общински сдружения - Методи Михов, не беше освободен от отговорност за отчетния интервал.
Приети бяха също Информация за финансовото положение на „ Мездра-Автотранспорт-2003” ЕООД, Средносрочна бюджетна прогноза на Община Мездра за интервала 2021-2023 година, Наредба за изменение и допълнение на Наредба за установяване размера на локалните налози и такси на територията на общината и Отчет за 2019 година на Програмата за запазване на околната среда.
Общински съвет разпореди на кмета на общината: да реализира всички правни и в действителност дейности, нужни за осъществяване от лицензиран оценител на детайлна оценка на активите и пасивите на „ Транс-Авто-2015 “ ЕООД; след даване на оценката, да продължи процедурата по прекачване на всички дялове на сдружението на Община Мездра против цена, избрана на база направената от лицензирания оценител оценка; да изследва опциите за излекуване на „ Мездра-Автотранспорт-2003 “ ЕООД и за предпочитано погасяване на отговорностите на сдружението към Община Мездра.
Определен бе и съставът на Местната комисия за споразумяване правата на жителите с многогодишни жилищно-спестовни влогове.
Общински съвет разпореди на кмета на общината да приключи контракта сред Община Мездра и НЧ „ Светлина-2007 “ - с. Крапец за прилагане на ритуалната зала в селото.
Кметът Иван Аспарухов отговори и на две питания, отправени от общинския консултант Йордан Гергов и от Групата съветници „ Обединени вдясно “.
В началото на съвещанието бе почетена паметта на Красимир Иванов - кметски наместник на Старо село, който умря неотдавна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР