Общинският съвет потвърди предишното си решение за готовността да промени

...
Общинският съвет потвърди предишното си решение за готовността да промени
Коментари Харесай

Потвърдиха: Пловдив приема Белащица, ако референдум реши за ...

Общинският съвет удостовери предходното си решение за готовността да промени териториалните си граници и да одобри в състава си с. Белащица, в случай че на референдума има позитивен резултат.

Повторното разискване беше наложено със заповед на регионалния шеф, който беше изискал анулация на първото решение на Общински съвет - Пловдив за приемане на Белащица с претекст, че подписката за привикване на референдум е неизрядна.

Всичките 42-ма съветници, които участваха на сесията, споделиха “да ” за Белащица, откакто стана ясно, че втората подписка на инициативния комитет е нужния брой подписи, доказани от Групово дело ГРАО - 25, 9 % от гласоподавателите в селото, както “Марица ” писа.

”Това са 490 поданици на селото - живи и здрави, подписката е годна и е редно да потвърдим първото ни решение ”, прикани сътрудниците Константин Георгиев от Кауза Пловдив, един от радетелите за присъединението на Белащица към обласния град. И той живее в селото.

Преди това Снежана Стефанова от Инициативния комитет на Белащица, съобщи от микрофона в извънредната си тирада, че жителите си на селото си имат права и не са териториални жители във феодална страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР