Общинският съвет на Плевен определи средства за Спортен календар на

...
Общинският съвет на Плевен определи средства за Спортен календар на
Коментари Харесай

Общинските съветници гласуваха 65 000 лв. за Спортен календар на общината

Общинският съвет на Плевен дефинира средства за Спортен календар на Община Плевен за 2023 година в размер на 65000 лева - 2800 лева са запас и 62200 лева за прояви. Съветниците одобриха решението на днешното съвещание, като разпределението на средствата и плануваните в календара действия получиха единомислеща поддръжка в залата.

В осъществяване на Правилника за изискванията и реда за финансово подкрепяне на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на Община Плевен, през м. ноември и декември 2022 година бе направен план на Спортен календар на Общината за 2023 година Съгласно Правилника постъпилите 28 заявки от спортни организации и 14 оферти от отдел „ Спорт " в Община Плевен са прегледани от комисия в състав: двама общински съветници от ПК МДСТ, двама чиновници на отдел „ Спорт ", чиновник в отдел „ Бюджет " и основен юрист в отдел ПНО. Съгласно горепосочения Правилник утвърдените от комисията и включени в Спортния календар мероприятия се показват като приложение към плана на бюджета на Община Плевен за съответната година и се одобряват от Общинския съвет дружно с бюджета. Поради характерната обстановка тази година, обвързвана с приемането на народен бюджет, надлежно няма и не се обрисува скоро да има импортирани и признати общински бюджети, което прави невероятно провеждането на спортни прояви през първата половина на годината. Това постанова Общински съвет - Плевен да одобри няколко решения, с които да се дефинират размерите на разноски за съответни обекти и събития, част от които е Спортния календар на Общината.

Приетият Спортен календар на Община Плевен за 2023 година включва 30 30 спортни прояви с належащо финансиране в общ размер от 65 000 лв., от които 2 800 лева запас. Част от плануваните начинания са: Щафета и крос за Трети март - Ден на Освобождението; Национален туристически поход на жените; Пролетен шампионат по баскетбол за ветерани 40 +; Кръг от националните детски серии по втурване с велосипеди; Ден на предизвикването и нощно тичане в парк „ Кайлъка “; Турнир по дуатлон „ Купа Плевен " ; Масови спортни прояви; Национален шампионат по състезателен лов на риба за незрящи; Обиколка с каяк на язовир „ Тотлебенов вал " ; Международен шампионат по битка „ Освобождение " ; Международен шампионат по спортни танци „ Плевен Опен " ; и други

Поради характера на проявата Община Плевен съфинансира с 10000 лева отвън Спортния календар Маратона на другарството, който през 2023 година ще има своето девето издание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР