Общинските съветници в Пловдив и кметът Иван Тотев подкрепиха искането

...
Общинските съветници в Пловдив и кметът Иван Тотев подкрепиха искането
Коментари Харесай

Община Пловдив и кметът Тотев подкрепиха запазването на парка в квартал Северен

Общинските съветници в Пловдив и кметът Иван Тотев поддържаха настояването на жителите да се резервира парка в квартал Северен. В неделя десетки хора излязоха на импровизиран митинг поради изсичането на 64 дървета в зелени площи, които да момента са употребени за публичен парк и отмора, само че са частна благосъстоятелност.

Пловдив

Подписката с над 1000 подписа и настояванията си жителите внесоха на постоянната сесия на Общинския съвет. За да се срещнат със съветниците и кмета бяха пристигнали десетки, измежду тях деца и доста възрастни хора.
Велика Димитрова: Имаме детска градина, ясла и учебно заведение там играят децата, не можем да ги лишим от тези придобивки.
Кметът Иван Тотев увери, че съгласно общия организационен проект мястото е отредено за зелена повърхност. Хората желаеха доказателства и гаранции, че община Пловдив ще изкупи от притежателя целия имот от близо 18 декара.
Иван Тотев – кмет на Пловдив: Нещо, което преди 20 години е било общинско, хората са си мислили, че е парк, само че то не е било общинско последните 20 години, имало е договорка, продало се е и си има притежател, ние с изключение на да имаме един диалогичен режим с него, да поговорим друго не може да създадем... ние нямаме по какъв начин да употребяваме силови способи.
За да се отчужди парцелът би трябвало да се вземе решение от Общинския съвет в града. Според Тотев сумата, която може да заплати общината, е равна на цената на последната изповядана договорка за него – малко над милион лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР