Общинските съветници в Мездра сътвориха чутовен гаф на априлското си

...
Общинските съветници в Мездра сътвориха чутовен гаф на априлското си
Коментари Харесай

Общински съветници не приеха отчета на болницата в Мездра

Общинските съветници в Мездра сътвориха всеизвестен гаф на априлското си съвещание, като не одобриха финансовия доклад на своята болница, която е 100% общинска. Липсата на позитивно решение на локалния парламент ще попречи на шефа доктор Илиана Михайлова да внесе документите пред организацията по вписванията, което евентуално ще приключи с финансова глоба за шефа на МБАЛ в Мездра. След едночасова полемика и две гласувания финансовият доклад на болничното заведение не събра нужното болшинство от 11 гласа за утвърждението.
Не оказа помощ даже 15-минутната отмора, поискана от Данаил Димитров от Българска социалистическа партия. Преди нея "за " гласоподаваха 10 от присъстващите 18 съветници, а осмина се въздържаха. Виждайки резултата в залата доктор Михайлова предизвести, че още на идващото съвещание на общинския съвет ще подава заявката си за овакантяване.
"През 2017 година бяхме с 88 000 лв. на загуба, а през предходната сме с 26 000 лв. на облага. Към този миг отговорностите са 317 000 лв., които топим. Не разбирам какво още би трябвало да създадем, с цел да разберете, че сме на верния път ", попита шефът на болничното заведение.
По открита от последните съвещания традиция бурята провокира доктор Ивайло Тодоров от ГЕРБ, който подложи на подозрение цифрите в доклада.
След това сътрудниците му от Българска социалистическа партия доктор Митка Лечева и Данаил Димитров го упрекнаха, че локалният парламент не може да надскочи дребните политически пристрастия. "Д-р Тодоров, вие сте надалеч от болничната помощ. Все търсите злоупотреби, а те се вършат, където има пари. В мездренската болница няма такива пари ", сподели доктор Лечева.
"Държавната и локалната власт вървят в една посока, по тази причина не трябва да пречим ", прикани Данаил Димитров, само че никой не се вслуша в съвета му.
След 15-минутна отмора беше поискано прегласуване, само че докладът отново не беше признат, тъй като този път за него гласоподаваха 9, нито един не беше срещу, а шестима се въздържаха, като ръководителят на съвета Яна Нинова и съветникът от Движение за права и свободи Каролина Кьолер въобще не участваха във вота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР