Общинските съветници приеха с 33 гласа за решението за увеличаване

...
Общинските съветници приеха с 33 гласа за решението за увеличаване
Коментари Харесай

Общинските такси и услуги в Пловдив се увеличават от 10 до 30%

Общинските съветници одобриха с 33 гласа „ за " решението за увеличение на цените на таксите и услугите, предоставяни от общинските предприятия в Пловдив. 

Таксите скачат приблизително сред 10 и 30 %,  само че има и такива, които останаха без смяна. 

Администрацията предложи повишение на част от таксите и услугите, като стимулира решението си с дългия им застой на едни и същи равнища, повишаването на цените за електрическа енергия и увеличението на разноските за работни заплати.  

Освобождаването на автомобил, блокиран със скоба, става от 30 на 40 лв., а паякът нараства от 60 на 80 лв.. 

На сесията станя ясно, че групата на „ Демократична България “ в Общинсикя съвет няма да поддържа увеличението на таксите в Пловдив, тъй като за това няма добра аргументация от страна на общинската администрация. Това разгласи ръководителят на групата Веселина Александрова .

Заместник-кметът с сектор финанси  Величко Родопски  направи промяна на точката за такса куче и тя остава 30 лв. за първите три месеца на година, само че от 1 април към този момент ще е 50 лв.. Увеличение има и за входните такси на съвсем всички музеи, галерии и туристически обекти.

Съветниците одобриха увеличение на таксите за намерено сервиране, както и за такси за нови места към Новотела, където ще заплащат най-високата цена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР