Общинските съветници приеха промените в Наредба №18, свързани с паркирането

...
Общинските съветници приеха промените в Наредба №18, свързани с паркирането
Коментари Харесай

Приеха нови правила за паркиране в Русе

Общинските съветници одобриха измененията в Наредба №18, свързани с паркирането в община Русе

По предложение на съветника от Патриотите-ВМРО Асен Даскалов отпадна в началото заложеното платено паркиране в събота до 14 часа, което досега съществуваше, само че нямаше чиновници да събират такси и само съзнателни жители пускаха есемеси, осведоми

Платеното паркиране в делнични дни ще бъде от 8:00 до 18:00 часа, като за служебни абонаменти ще важи до 17:30 часа.

Освен на чиновници ще се заплаща и посредством паркомати, които ще бъдат инсталирани при започване на месец май. На тях ще се заплаща както в брой, по този начин и с карта. Остава и заплащането посредством есемес.

Сред измененията е стимулиране на потреблението на екологични коли. Такса няма да заплащат водачите на електрически коли, регистрирани в Община Русе, като това право ще се удостоверява с пропуск. Безплатно ще паркират и хората с увреждания и хората със звание „ Почетен жител на Русе “.

За хибридните коли и тези на метан и пропан-бутан ще има 15% понижение на таксата.

Процент отстъпка ще има и при предплащане на длъжностен абонамент за 6 или 12 месеца от юридически лица.

Поради интерес от страна на жители искащите да могат да наемат паркомясто пред блока си след прекосяване през тръжна процедура. Условието се отнася само за огромните общински паркинги с над 30 бр. места, които са построени и маркирани като такива. Наетите паркоместа се отбелязват с пътен знак и маркировка и резервират с антипаркинг устройство. За да се подсигурява равния достъп на всички живущи, едвам ¼ от общия брой паркоместа в съответния паркинг ще могат да бъдат отдадени чартърен.

Актуализира се цената за репатриране и слагане на скоба на нарушителите – от 40 на 50 лева и от 20 на 30 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР