Общинските съветници от СДС не подкрепиха обособяването на нови пешеходни

...
Общинските съветници от СДС не подкрепиха обособяването на нови пешеходни
Коментари Харесай

Общинските съветници от СДС не подкрепиха новите пешеходни зони

Общинските съветници от Съюз на демократичните сили не поддържаха обособяването на нови пешеходни зони в столицата и отпущането на спомагателни количества вода за „ Кока - Кола ХБК България “

Докладите на зам.-кмета по превоза Евгени Крусев са засегнатост към СОС и нарушаване на правилника. Трите отчета са по един лист, без приложения, без разбор и без мнение. Ако още един път показа подобен отчет, ще му желаяме оставката, съобщи общинският консултант от Съюз на демократичните сили и ръководител на групата на Реформаторския блок, Борислав Бориславов, по време на днешната сесия на общинския съвет в София.

Повод за тази реакция бяха импортираните за разглеждане точки за отделяне на пешеходни зони в центъра и „ успокоена “ зона с ограничение на скоростта за придвижване.

Решенията, които СОС през днешния ден взе по тези точки, са характерен образец по какъв начин една хубава концепция и положителни планове, могат да бъдат унищожени от неспособно осъществяване, акцентира Бориславов.

В отчетите няма нито дума по какъв начин ще се отразят тези решения на организацията на придвижването, няма и мнение от институциите, а цялата администрация на столицата се намира в центъра. Не са наранени единствено хората, които живеят в този регион, а да напомним, че има директен трафик от източната към западната част на столицата, съобщи Бориславов. Няма никакво мнение какви ще бъдат нездравословните излъчвания и какви са сега, добави той.

Ние, които не сме в транспортната комисия, по какъв начин ще се ориентираме от 1 страница отчет и ще вземем обективно решение, без да имаме схемите и приложенията, попита общинският консултант от Съюз на демократичните сили Радослав Абрашев. Ясно е, че замърсяването на въздуха ще се усили, поради тапите и обикалянето по дребните улички, сподели Абрашев.

Меглена Горанова от Съюз на демократичните сили попита по какъв начин ще се обезпечи сигурността в тези зони и за какво няма мнение на Комисията по публичен ред и сигурност в СОС, дирекция „ Сигурност “ или Столична дирекция на вътрешните работи.

С тези причини съветниците от Съюз на демократичните сили гласоподаваха срещу предложенията, импортирани от зам.-кмета Крусев, и даже го посъветваха да отиде на курс по какъв начин се пишат и аргументират отчети.

Относно настояването на Производствен център „ Кока - Кола ХБК България “ в Костинброд за разпределяне на спомагателни водни количества от водоснабдителната система на столицата, съветниците от Съюз на демократичните сили гласоподаваха „ въздържали се “, със следните причини:

Трябва да се сътвори работеща нормативна уредба, ясно регламентираща разпоредбите и процедурите, по които да бъдат вземани сходни решения, а не да се работи на „ парче “ според от обособения проблем

Липсва климатичен и демографски разбор за идващите 50 години, с цел да се преценяват следствията и рисковете от едно такова решение

Липсва изясненост какви са гаранциите, че няма да се стигне до воден режим, и в случай че има подобен риск, с какви причини отхвърляме на последващи искащи за такива водни количества

Не е ясно каква цена ще заплащат тези частни компании за спомагателната вода

Съветниците от Съюз на демократичните сили ще поддържат предлагането за именуване на моста над река Владайска с името „ Раковски “ мост. Един от вносителите – доктор Антон Койчев разясни, че това предложение е във връзка със 150 годишнината от гибелта на великия българин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР