Общинските съветници от комисията по Архитектура и градоустройство“ одобриха Подробен

...
Общинските съветници от комисията по Архитектура и градоустройство“ одобриха Подробен
Коментари Харесай

Одобриха устройствения план за имоти в четвърти микрорайон на ж.к. Възраждане

 Общинските съветници от комисията по " Архитектура и градоустройство “ утвърдиха Подробен организационен проект - План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ за парцели в четвърти микрорайон на ж.к. " Възраждане " във Варна.

Разработката е за обща повърхност към 25 дка, която включва както частни, по този начин и общински терени. Устройствената зона, в която попадат множеството парцели, е " Жк “ – жилищна зона с преобладаващо сложно застрояване. Има също по този начин отредени терени за спорт и атракции и за парково пространство.

Градоустройствените индикатори според Общ устройствен план на Варна са: компактност на застрояване – макс. 40%; оптималната стойност на Кинт – 2,5; мин. озеленяване – 40%, макс. кота корниз – 26 м за жилищно строителство и 32 м за публични здания.

С Плана за регулация се плануват нови улици, които обезпечават достъп до всички поземлени парцели. Част от тях се употребяват за транспортен достъп и все още, само че не са построени в целокупност и с всички детайли на улицата – бордюри, асфалт, маркировка и сигнализация.

На днешното съвещание членовете на комисията утвърдиха също ПУП-ПРЗ за парцел, върху който е било основано тогавашното Автостопанство на к.к. " Златни пясъци “. " Теренът се намира покрай Пето РУП – Варна. Има съществуващи спомагателни постройки, които са били към автомобилното обслужване на комплекса. Предвижда се смяна на предназначението на парцела " за жилищни потребности “, изясни пред съветниците основният проектант на Варна Виктор Бузев. " Това е един плац, който е напълно асфалтиран и не се визира едроразмерна растителност “, добави той.

Теренът попада в устройствена зона Ок с индикатори: компактност на застрояване до 30%; кинт – до 1,5; минимална озеленена повърхност 50%, като половината от него би трябвало да бъде обезпечено за дървесна растителност. Характерът на застрояването е приблизително, с височина до 15 метра.

Съветниците утвърдиха и още един ПУП-ПРЗ за парцел в околност " Абатко " в к.к. " Св.Св. Константин и Елена ". Теренът се намира наоколо до пътя " Варна – Златни пясъци “ и в съседство има жилищни здания.  Отреждането му също ще бъде за жилищно строителство, стана ясно на днешното съвещание.

Окончателно решение за всички утвърдени от комисията устройствени проекти ще вземе Общинският съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР