Общинските съветници от коалиция БСП за България в Ямбол обявиха,

...
Общинските съветници от коалиция БСП за България в Ямбол обявиха,
Коментари Харесай

Социалистите в Ямбол подкрепят идея за референдум за базите на НАТО

Общинските съветници от коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Ямбол оповестиха, че ще поддържат референдум за мигрантски центрове и бази на НАТО край града. Намерението за осъществяване на допитване бе оповестено преди дни от кмета на града Валентин Ревански и е поради плануваното разполагане на Многонационална бригада на НАТО в отделение " Кабиле ".
Съветниците ще упорстват още веднъж за повече изясненост по въпроса по какъв начин ще бъдат предпазени съгражданите им при евентуална военна експанзия.  
Те напомнят, че Общинската организация на Българска социалистическа партия в Ямбол още на 1 август предходната година разгласява отворено писмо с три въпроса до президента Румен Радев, министъра на защитата Тодор Тагарев и Областния шеф Биляна Кавалджиева, само че отговор не са получили.
Въпреки че процедурите по построяването въз основата за НАТО край Ямбол към този момент са в ход, референдумът би могъл да бъде мотив за осъществяване на разяснителна акция измежду популацията и да се даде на жителите на общината опция да вземат осведомено решение какви защитни механизми за живота, здравето и имуществото си в допълнение би трябвало да изискат, пишат в позицията си социалистите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР