Общинските съветници от , и (ИТН) искат провеждане

...
Общинските съветници от ,  и  (ИТН) искат провеждане
Коментари Харесай

И общинските съветници от Възраждане и ИТН поискаха референдум за Паметника на Съветската армия

Общинските съветници от, " " и " " (ИТН) желаят осъществяване на референдум за Паметника на Съветската войска в столицата, обявиха от трите партии на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 104
Иван Таков от сподели, че поддържа отчета за референдума. Колегите от " " го разписаха в неговата целокупност, от Има Такъв Народ са споделили, че постоянно поддържат референдума, уточни Таков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Според него това ще е първият тест за кмета и останалите групи в СОС дали в действителност желаят да се чува гласът на жителите на София. Таков напомни, че преди повече от два месеца са внесли отчета за референдум за възобновяване на Паметника на Съветската войска и оставането му на същото място. Започваме съвещания с оставалите политически групи за приемането на този отчет през комисии в СОС, заяви Таков.

Деян Николов от " " съобщи, че паметникът е станал жертва на политически интриги в София. Имаме опцията да чуем какво мислят жителите, уточни той. Според него би трябвало да се спре налагането на политическата воля на една или друга политическа партия. Николов е сигурен, че софиянци желаят паметникът да бъде възобновен, където беше.

По неговите думи това демонстрират и резултатите от изследвания с листовки, които са правили от " ".

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ също съобщи, че поддържа референдум, само че акцентира, че имат друго предложение какво би трябвало да има на мястото на паметника.

От Има Такъв Народ кардинално са съгласни да има референдуми за значими въпрос за софиянци. Данаилов попита за чия сметка ще бъдат разноските по връщането на паметника и кой ще поеме отговорност за това.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР