Общинските съветници от групата на БСП за България ще оспорят

...
Общинските съветници от групата на БСП за България ще оспорят
Коментари Харесай

БСП-София ще оспори решенията за именуване на площи в подкрепа на Украйна пред областния управител |

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " ще оспорят решенията за именуване на площи в София в поддръжка на Украйна пред регионалния шеф, съобщи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова по време на днешната сесия.

На съвещанието. Всички общински съветници от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу.

" В нашата тъжба ще покажем всички пороци и дефекти в отчетите. Ако не получим стремежи резултат от регионалния шеф, ще се обърнем и към съда. Вярвам, че ще успеем да покажем на сътрудниците по какъв начин благородните хрумвания би трябвало да бъдат и законни ", сподели Милка Христова. 

" Няколко са аргументите да не се съгласим с решенията. Първата, несъмнено, е, че те са противозаконни. Тези решения опонират на личната ни Наредба. Ние считаме, че именуването по този метод на площи е провокативно, конюнктурно и безогледно. Самото събитие, че в границите на три дни площите в единия от отчетите се смениха от улица, през площад до тротоар, ограда и едно необлагородено пространство, демонстрира, че това е едно извънредно преждевременно и безогледно решение. То не регистрира мнението на жителите. Подобно решение не сплотява столичани. Най-малко трябваше да желаяме тяхната позиция по въпроса. Следваше да чуем мнението и на районната администрация и кмета на " Изгрев ". Това е наложително по Наредба ".

Христова добави, че чувството, което остава у всички след приемането на решенията за именуване на площи в поддръжка на Украйна, е за угодническо решение, което по-скоро ще разедини жителите на София, вместо да ги сплоти.

" Всичко това е обидно както за вносителите, по този начин и за тези хора, в чиято поддръжка е направено ", безапелационна е Милка Христова.

Според нея настояването непременно да бъде именувано пространство " Героите на Украйна " наоколо до посолството на Русия не демонстрира почитание към хората, които страдат от войната сега: " Целта е да бъде направено нещо на инат, да бъде провокирана политическа провокация. Това, уверена съм, не е от изгода нито за жителите на София, нито за страната ни ".

Милка Христова изясни, че гласуването срещу от страна на общинските съветници от Българска социалистическа партия и по двата отчета е главно от правни съображения.

" Като локален орган на властта ние нямаме право да действаме незаконосъобразно, без значение от задачата, която е сложена ", съобщи тя. 

Според член 10 от Наредбата съществуват специфични условия за кръщаване на общински обекти с непознати имена. " Избраното име би трябвало да е с особени заслуги не за международната, а за историята на страната и града ни. И още нещо - би трябвало да има посочен обект, реципрочно назван в непознатата столица. Сега чакаме реакцията на Киев ", добави Христова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР