Общинските съветници от ГЕРБ-СДС определиха твърденията за проблемите в работата

...
Общинските съветници от ГЕРБ-СДС определиха твърденията за проблемите в работата
Коментари Харесай

Хекимян: Няма да има криза за боклука, а в градския транспорт

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС дефинираха изказванията за проблемите в работата на софийския цех за отпадък като режисура, която има за цел да прикрие невъзможността на кмета Васил Терзиев да образува ръководещо болшинство в Столичния общински съвет. Според ГЕРБ депото за боклуци има потенциал за още 8 години, а не както сочи последният одитен отчет за 3-4. Антон Хекимян разяснява, че няма да има рецесия за боклука, само че се задава такава в столичния градски превоз.

Припомняме, че съществени нарушавания в активността на завода за отпадък в София е открила инспекция, назначена от столичния кмет Васил Терзиев. Одитът сочи, че постоянно не е постиган нужният тонаж култивиран отпадък, а събраните боклуци са непосредствено заравяни. Много от оборудванията в завода са за ремонт единствено след няколко години работа, а аварийни елементи липсват. Открити са нарушавания и във връзка с сключваните контракти по публични поръчки за доставка на съоръжение.

Терзиев разяснява още, че заводът на процедура не е преработвал боклука, само че управлението е получавало бонуси, като месечното заплащане на шефа е било към 10 000 лв., а на заместник-директора - към 12 000 лв.. " Столичният цех за отнасяне на боклуци не преработва отпадъка, а бонусите порастват в геометрична градация ", уточни той.

От общината прецизираха, че в случай че не се подхващат ограничения във връзка с завода за отпадък, депото ще се препълни в границите на идващите 3 години. Васил Терзиев добави, че отчетът с нарушаванията ще бъде изпратен на прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР