Общинските съветници от Демократична България излязоха с декларация до кмета

...
Общинските съветници от Демократична България излязоха с декларация до кмета
Коментари Харесай

ДБ - Варна настоява кметът Портних да върне акциите на Пловдивски панаир на държавата

Общинските съветници от Демократична България излязоха с декларация до кмета на морската столица Иван Портних. Те упорстват той неотложно да върне акциите на " Пловдивски панаир " на страната. Според тях по този начин ще може да бъде избавен панаира от.

Друго тяхно искане е ръководителят на Общинския съвет, Балабанов, да свика изключителна сесия на Общински съвет - Варна с една единствена точка: " Разглеждане финансовото положение на Община-Варна "

От Демократична България показват, че болшинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янко Станев и Веселин Марeшки не позволи въпросът " Пловдивски панаир " да влезе в дневния ред на Общиснкия съвет. Те прецизират, че по този метод ползите на почетния съветски консул Георги Гергов се пазят от болшинството.

Общинските съветници от Демократична България обявиха, че изключителна среща на съвета се е провела. На нея болшинството от ГЕРБ и Движение за права и свободи е разпределило 60 милиона лв. за " предизборни поправки ". Според тях средствата съзнателно не се харчели предходната година, с цел да могат да се трансферират в 2023 година, когато ще има избори.

През ноември месец предприемачът Георги Гергов,, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и от дяловете в Панаира. Новината се надигна съществено гражданско неодобрение в самия град, което не беше потушено от предлагането на Гергов да подари на общината площт в панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, откакто

И до този миг не беше ясно обяснено въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.
 И на втора инстанция съдът спря вписването на акциите от Варна в Пълдин туринвест
И на втора инстанция съдът спря вписването на акциите от Варна в Пълдин туринвест

Определението на Апелтивният съд в Пловдив е окончателно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР