Общинските съветници на София ще направят пореден трети опит да

...
Общинските съветници на София ще направят пореден трети опит да
Коментари Харесай

Общинските съветници в София избират председател

Общинските съветници на София ще създадат следващ трети опит да изберат собствен ръководител. Без определен ръководител, СОС не може да образува комисии и работата му не може да стартира. Условието в закона е до 3 месеца след конституирането на СОС, общинските съветници да си изберат ръководител, в случай че ли не, то би трябвало да се проведат нови избори за общински съветници.

Столичният общински съвет още веднъж не съумя да избере собствен ръководител и на 20 ноември след втори опит, по този начин към този момент един месец след локалните избори общинският съвет не може да стартира работа по по този начин значимите за столицата проблеми. На балотаж предния път на 20 ноември се явиха претендентът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова. Нито един от двамата претенденти за втория най-съществен пост на " Московска " не получи нужните 31 гласа. Кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев още веднъж получи 23 гласа, а претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова получи 9 гласа.

12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници - 44. Общинските съветници от ГЕРБ още веднъж не участваха в гласуването.

Кметът на София Васил Терзиев предложения на диалози показаните партии в общинския съвет, явиха се единствено Българска социалистическа партия, Възраждане и КОД. Така безрезултатен остана опитът на Терзиев за връзка измежду партиите при избирането на по този начин значимия пост – ръководител на Столичния общински съвет.

Кметът изрази вяра в четвъртък да се отпуши работата на съвета. На съвещанието им следва да бъдат оповестени и зам.-кметовете на столицата.

Разговорите не престават на всички равнища, с цел да се отпушат нещата. Разбирам нетърпението на софиянци да видят всичко работещо, за всички нас е значимо работата да върви. До края на седмицата ще представим назначените хора, плюс номинациите, сподели още Васил Терзиев по отношение на бъдещите си заместници.

Докато общинските съветници не могат да се схванат за своя ръководител, стартира да пораства и напрежението, а проблемите на столицата се умножават. Седмица преди следващия опит за избор на ръководител, агитки направиха разгром в центъра на столицата по време на футболния мач България-Унгария. Зарядът и недоволството се повишиха и след падналите значителни снеговалежи, а Терзиев разгласи, че глоби със 120 000 лв. компаниите, които не са изпълнили качествено снегопочистването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР