Общинските съветници гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив.

...
Общинските съветници гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив.
Коментари Харесай

Съветниците гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив

Общинските съветници гласоподаваха 50 млн. лева за стадионите в Пловдив. Това се случи откакто одобриха бюджетната прогноза на Общината до 2024 година, като групата на Българска социалистическа партия гласоподава срещу нея. Сумата беше призната по време на дебатите от вносителя на предлагането зам.-кметът Величко Родопски по гледище на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Владимир Кисьов. Той акцентира, че парите са за всички общински игрища, в това число и за този на „ Марица “. „ Общинските игрища са стартирани, би трябвало да се довършат “, аргументира се Кисьов. За момента 50 млн. лева единствено са заложени в бюджетната прогноза, само че не са доказани и занапред ще се търси от къде да се вземат.

В бюджетната прогноза е залегнало още и финансирането на две спомагателни линии общински екологичен превоз за 20 рейса. Парите за тях се чака да дойдат по стратегия Лайф. „ Това да не е просто да запушите устата на хората, че нямаме общинско сдружение за градски превоз “, попита Слави Георгиев. А зам.-кметът Тодор Чонов изясни, че все от някъде би трябвало да се стартира, а все още това е единствената европейска стратегия, по която общината би могла да кандидатства. Очаква се, още този ноември общината да кандидатства по стратегия Лайф, която дава опция за финансиране на екологичен градски превоз със сума до 10 милиона лв.. И защото не е ясно какъв брой ще се наложи да бъде съфинансирането от страна на локалната власт общината е заложила 5 милиона лв. в бюджетната прогноза по това перо.

След приемането на бюджетната прогноза стана ясно още, че общината има намерение да изтегли нов дълг за близо 13 млн. лв. за трета клетка на Депото за боклуци в село Шишманци. Това породи възмущението на общинския консултант Слави Георгиев, тъй като от началото на мандата на Здравко Димитров към този момент са изтеглени два огромни заема. По думите му това значи, че заемите за няколко години са повече в сравнение с при предходните кметове.

Припомняме, че единият заем е в размер на 30 млн. лв. по фонд ФЛАГ, който е нужен за съфинансирането по Водния цикъл, чиято обща стойност е 115 млн. лв.. Другият е в размер на 40 млн. лв. и е за четири инфраструктурни плана и техника на Оперативна програма „ Чистота” и Оперативна програма „ Паркове и градини”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР