Общинските съветници дадоха терена от 49 дка на Локомотив Пловдив

...
Общинските съветници дадоха терена от 49 дка на Локомотив Пловдив
Коментари Харесай

Локо взе 49 дка земя, налива над 6 милиона в базата

Общинските съветници дадоха терена от 49 дка на Локомотив Пловдив с безплатно право на градеж за 30 години. 43 съветници гласоподаваха " за ", а двама се въздържаха. Община Пловдив дава на Локомотив (Пловдив) терена от 49 дка в регион " Тракия " с безплатно право на градеж за идващите 30 години. Така носителите на Купата на България и Суперкупата на България няма да заплащат нищо за терена, на който ще изградят своята подготвителна база и школа.

Предложението бе входирано в ексклузивен порядък от Георги Титюков. Освен него е показан и капиталовия план въз основата. Според него построяването на съвременна футболна база в ЖР " Тракия " на 49 декара ще коства 6,35 млн. лв., а тя би трябвало да се приключи до 7 години. За първите две години би трябвало да се направи махленски метод от улица " Съединение ", създаване на три стадиони и половина система. Вторият стадий включва постройката на съблекалните и осветяване на терените, както и естрада за 400 фенове за козирка – до 3 години от разрешителното за градеж.
Последният стадий включва построяването на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР