Общинските предприятия трябва да могат да увеличат своя периметър на

...
Общинските предприятия трябва да могат да увеличат своя периметър на
Коментари Харесай

Анести Тимчев: Всеки пловдивчанин плаща 7,20 лв. на месец за...

Общинските предприятия би трябвало да могат да усилят своя периметър на деяние, съобщи зам.-кметът на Националната среща на общинските предприятия и комерсиалните сдружения

Общинските предприятия и комерсиалните сдружения би трябвало да бъдат възприемани като инструмент на общината за осъществяване на най-важната си функционалност – обществената и в услуга на гражданското общество. Те съществуват, с цел да покажат на жителите, че управленията на общините извършват тази си главната функционалност.

Това съобщи заместник-кметът Анести Тимчев при откриването на Националната среща на общинските предприятия и комерсиалните сдружения, която се организира през днешния ден в Пловдив.

Той уточни още, че са нужни промени в националното законодателство за прехвърляне на средства в комерсиалните сдружения, предоставяйки им пари от общинския бюджет освен да извършват обществените действия, само че и да ги надграждат, увеличавайки финансовия резултат и приходите в общината от тяхната работа.

Заместник-кметът акцентира, че 47 млн. лева са общо разноските на план-сметката за почистването, разграничени на 365 дни и 500 000 жители, ще се получи, че на месец един жител в Пловдив заплаща 7,20 лева

„ Въпреки компликациите, с които се сблъскваме, би трябвало да водим нещата към баланс за облекчаване на потребностите на нашите жители, съобразено с опциите за вложения и реализирането на избрани доходи от дейностите, които да правим. Общинските предприятия и комерсиалните сдружения би трябвало да имат опция за разширение на периметъра на деяние, само че за задачата ние би трябвало да имаме законодателна опция и по тази причина ще сложим казуса пред Националното съдружие на общините “, добави Анести Тимчев.

По време на форума бяха обменени опит и положителни практики от участниците – заместник-кметове и специалисти от останалите български общини, а тематиките, които бяха дискутирани. бяха свързани с обществените услуги, преимущества и дефекти на общинските предприятия и комерсиалните сдружения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР