Общинските координатори във Врачанско скочиха срещу Слави Трифонов след като

...
Общинските координатори във Врачанско скочиха срещу Слави Трифонов след като
Коментари Харесай

Бунт срещу Слави Трофонов на координаторите във Врачанско: Имаше такъв народ, но вече няма

Общинските координатори във Врачанско скочиха против Слави Трифонов откакто Има Такъв Народ гласоподава „ за “ оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Поради тази причина 9 от 10-имата общински координатори във Врачанско напущат " ИТН ". Това са Гергана Пепиева Николова /координатор за община Враца/, Стефан Красимиров Стефанов /координатор за община Мездра/, Иван Веселинов Петков /координатор за община Роман/, Емил Георгиев Апостолов /координатор за община Криводол/, Лъчезар Боянов Бичовски /координатор за община Борован/, Христиан Лъчезаров Христов /координатор за община Хайредин/, Данаил Георгиев Йорданов /координатор за общините Козлодуй и Мизия/, Николай Илиев Ценков /координатор за община Оряхово/. Единственият, който не напуща партията е общинският координатор за Бяла Слатина - Филип Данков.
Публикуваме цялостния текст на тяхното заявление без редакторска интервенция:

ДО
Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Политическа партия „ ИМА ТАКЪВ НАРОД “ ЗАЯВЛЕНИЕ
От общински координатори на Политическа партия „ Има Такъв Народ “ в област Враца
Г-н ръководител,
С актуалното Ви заявяваме, че прекратяваме участието си и напущаме Политическа партия “Има подобен народ “, считано от през днешния ден.
След като през вчерашния ден парламентарната група на Политическа партия „ Има Такъв Народ “ гласоподава „ за “ оставката на Председателя на Народното събрание господин Никола Минчев дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, се убедихме, че е немислимо да оставаме нито ден повече в тази партия.
Ние се включихме в Политическа партия „ Има Такъв Народ “ /част от нас и в учредяването й/ водени от концепцията за смяна на порочния модел „ ГЕРБ+ДПС “, за прекъсване на безогледното плячкосване на страната посредством публични поръчки и обръчи от компании, за правосъдна промяна, мажоритарен избор и възобновяване на националния суверенитет, са независимост на словото и правото на мнение, за правдивост и народна власт, за евроатлантическа интеграция, за самостоятелност и разцвет на България. Ние поведохме към участие в партията наши близки и познати, убеждавахме да гласоподават за Политическа партия „ Има Такъв Народ “ хора, които почитаме и ни почитат, хора, на които имаме вяра и ни имат вяра. Ние дадохме всичко от себе си в трите парламентарни избори през 2021 година за триумфа на партията, не я предадохме даже и в тежките дни след третия парламентарен избор, точно тъй като вярвахме, че и вие вярвате в прокламираните от Политическа партия „ Има Такъв Народ “ идеали и цели. Независимо от подозренията, които породи нежеланието ви да съставите държавно управление след 11 юли, проявено посредством издигане на невероятни кандидатури за министър председател и министри в оповестения от вас кабинет, с стратегия, която нямаше нищо общо с програмата на партията и с лица, които не бяха взели участие до тогава в нашата битка за смяна. Ние продължихме да пазиме идеята, тъй като смятахме, че е ваша и наша обща идея. Подкрепихме и присъединяване на партията в настоящото държавно управление, макар че трима от министрите също пристигнаха отвън Политическа партия „ Има Такъв Народ “. Всички виждахме властническия жанр на ръководство на партията, все по-неразбираеми за нас ставаха решения и дейности на народните представители и министри от Политическа партия „ Има Такъв Народ “, само че все пак ви подкрепяхме.
Когато обявихте евакуиране на министрите от кабинета, приехме това за тактически ход за влияние върху кабинета по тематиката Северна Македония. Не искахме да си представим, че смятате да сваляте държавното управление, което и Политическа партия “ИТН “ е основала. След напускането на партията от петимата народни представители – Георги Георгиев, Николай Радулов, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов и от министър Радостин Василев, за нас към този момент стана безпощадно ясно, че сме били излъгани. Повярвахме им, тъй като знаем, че те споделят истината. От тях разбрахме, че сме били употребявани да излъжем нашите близки и другари. Че сме били употребявани, с цел да се задуши концепцията за смяна и правова страна. Че сме били употребявани да се върне на бял кон статуквото ГЕРБ, което вие до неотдавна обещавахте да „ изчегъртате “.
А през вчерашния ден разбрахме, че сме предадени. Предадени сме персонално от вас, тъй като решенията в тази партия ги вземате вие еднолично, а парламентарната група ползвате единствено като група оператори на пултове за гласоподаване.
Имаше подобен народ, само че към този момент няма!
И няма подобен срам, какъвто сътвори през вчерашния ден парламентарната група на Политическа партия „ Има Такъв Народ “!
И няма такова национално изменничество, каквото се готви Политическа партия „ Има Такъв Народ “ да сътвори, като смъкна реформаторското държавно управление и докара на власт модела #Кой+ГЕРБ+ДПС+ “Възраждане “. Този модел ще върне България в блатото на корупцията и ще ни откъсне от Европа. Този модел ще ни върне 40 години обратно в руската епоха.
Не, благодаря.
Ние бяхме дотук.
Напускаме партията с гордо вдигнати чела и ще създадем всичко допустимо, с цел да ви спрем.
Призоваваме всички народни представители от парламентарната група на Политическа партия „ Има Такъв Народ “ да последват образеца на своите петима сътрудници и да дадат поддръжката си за реформаторското държавно управление на премиера Кирил Петков при гласуването на вота за съмнение в Народното събрание, като гласоподават „ срещу “.
Против завладяването на страната от силите на злото. Против съюза с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Против отнемането на националния суверенитет.
България е над всичко и над всички.
Да живее България!

ВЕЧЕ БЕЗ УВАЖЕНИЕ:
Гергана Пепиева Николова, общински координатор за община Враца;
Стефан Красимиров Стефанов, общински координатор за община Мездра;
Иван Веселинов Петков, общински координатор за община Роман;
Емил Георгиев Апостолов, общински координатор за община Криводол;
Лъчезар Боянов Бичовски, общински координатор за община Борован;
Христиан Лъчезаров Христов, общински координатор за община Хайредин;
Данаил Георгиев Йорданов, общински координатор за общините Козлодуй и Мизия;
Николай Илиев Ценков, общински координатор за община Оряхово.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР