Общински съветници се скараха в сутрешния блок на bTV заради

...
Общински съветници се скараха в сутрешния блок на bTV заради
Коментари Харесай

Телевизионен скандал между общински съветници заради данъците на колите

Общински съветници се скараха в утринния блок на bTV поради предлагането за нарастване на налозите в София. Както към този момент беше оповестено общината желае да се вдигне данъкът на колите със стандарт сред Евро 1 и Евро 4. Целта е да се се повлияе на замърсяването на въздуха в столицата. Предвижда се повишаване с сред 4 и 7 лева, до 30 или 40 лева

" През последните 10 години не са вдигани налозите в столицата. С новата данъчна политика опитваме да решим проблемите на града. Повишават се налозите по отношение на замърсяването от колите и мощността им. Парите ще се разпределят за градски превоз ", съобщи ръководителят на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет на СОС Георги Георгиев.

" Увеличението е добре маскирано с приказки за чист въздух. Ще съберем 38 милиона лв. повече. Удря се най-уязвимата група хора, а те няма да слязат от колите си. Столичният бюджет има недостиг, чака се той да е със 150 милиона лв. по-малко. Тези 38 милиона ще попълнят дупки в бюджета ", разкри Калоян Паргов от групата на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР