Общински съветници от ГЕРБ и районни кметове на София събраха

...
Общински съветници от ГЕРБ и районни кметове на София събраха
Коментари Харесай

Битка за европари. С 4000 подписа съветници на ГЕРБ искат връщане на 200 млн. лв. за София

Общински съветници от ГЕРБ и районни кметове на София събраха 4000 подписа против решението на кабинета “Янев” да ореже 200 млн. лева за канализация на града, планувани по Плана за възобновяване на Европейски Съюз и да ги насочи за планове в други региони на страната. В понеделник, съветниците предвождани от Анна Стойкова (ГЕРБ) и районни кметове внесоха подписката в Министерски съвет. Реакцията им идва броени дни откакто кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че не може да одобри изречения като “София получава безвъзмезден обяд” посредством евросредствата по проекта и отвърна -.

В епицентъра на разногласието е изваждането от националния проект, по който ще се ползва Механизма за възобновяване на Европейски Съюз средствата за създаване на ВиК-инфраструктура на четирите агломерации са на стойност 200 млн. лева, като Столична община има подготвеност да ги съфинансира с 42 млн. лева

Общинският консултант Анна Стойкова твърди, че причините на служебния вицепремиер Атанас Пеканов за понижаване на средствата за София в Плана за възобновяване са неоснователни.

" Причините, че има централизация на плановете за София, са извънредно неоснователни, тъй като над 12 милиарда в действителност е бюджетът по проекта за цяла България, а под 5 % са плановете на София в този проект. Става дума за няколко агломерации - 4 от общо 17 за България. Това са Волуяк, Панчарево, Кремиковци и Сеславци и Ботунец ", сподели тя.

Районни кметове от ГЕРБ също се оповестиха срещу.
“Много огромна работа години наред и в този момент внезапно да ги загърбим и без никакви причини да бъдат отстранени, това е просто насмешка със самите жители. Оставяме ги без вода, без канализация, което не мисля, че е редно “, разяснява кметът на регион “Връбница” Младен Младенов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР