Общински съвет - Плевен, се събира за редовно заседание на

...
Общински съвет - Плевен, се събира за редовно заседание на
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава на 28 септември по дневен ред от 37 предложения

Общински съвет - Плевен, се събира за постоянно съвещание на 28 септември /четвъртък/, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред включва 37 оферти, първа точка е одобрение на обновена бюджетна прогноза на Общината за интервала 2024 - 2026 година

С Решение от януари 2023 година на Министерския съвет е стартирана бюджетната процедура за 2024 година. Съгласно горецитираното решение Министърът на финансите е дал инструкции на първостепенните разпоредители с бюджет, в това число и общините, за подготовка и показване на проектобюджетите за 2024 година и на обновените им бюджетни прогнози за 2025 и 2026 година Съгласно Закона за обществените финанси в бюджетната прогноза за локални действия се включват и прогнози за общински сметки за средствата от Европейски Съюз и динамичността и положението на общинския дълг. Община Плевен е финансово постоянна, се показва в бюджетната прогноза, импортирана за съвещанието на Общинския съвет.

Втора точка в дневния ред е предложение за приемане на Краткосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници /ВИ/ и биогорива 2024 - 2026 година Програмата има за цел: Да дефинира локалните типовете възобновими енергийни ресурси; Да се индивидуализират допустимите ограничения за поощряване потреблението на сила от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) и биогорива в община Плевен; Да се направи разбор на опциите за създаване на енергийни обекти за произвеждане на сила от възобновими източници върху общински обекти; Разработване на схеми за поощряване потреблението на сила от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) и биогорива; Въвеждане на общинска система за годишни обучителни тематични акции.

Този месец съветниците ще разискват предложение и по отношение на предоставяне на единодушие за даване чартърен на аграрни парцели от общинския аграрен фонд - полски пътища и нефункциониращи напоителни канали, проектирани в проекта за земеразделяне и включени в масивите за прилагане за стопанската 2023/2024 година, и установяване на цена за използването на тези парцели. На съвещанието влиза и точка за възлагане посланичество и мандат за гласоподаване от името на Община Плевен в изключително неприсъствено съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “. Заседанието е планувано за 10 октомври.

Предложение за образуване на галерия и осветление на фасада на постройка с публично значение в Плевен е шеста точка в предварителния дневен ред. В Община Плевен е получено от проф. доктор Росен Коларов - Изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН), с което се насочва покана за партньорство сред Плевен и организацията по отношение на идна осведомителна акция за разпространение в обществото на същността и смисъла на донорството и трансплантацията - част от Националната акция в поддръжка на донорството и трансплантацията „ Да! За живот! “. В поддръжка на осведомителната акция се предлага: Съвместно образуване на галерия „ Да! За живот “ от 16 до 24 октомври, като Община Плевен безплатно да даде пространство за излагане на творбите на млади художници, като се избира открита изложбена повърхност на място с огромен поток от хора. Планира се през посочения интервал доброволци на Българския юношески Червен кръст да популяризират донорски карти и осведомителни материали.

Сесията в четвъртък включва още: Обсъждане на предложение за подкрепяне на НЧ „ Съгласие 1869 “, гр. Плевен през 2023 г.; Безвъзмездно даване по реда на Закона за физическото образование и спорта на общински състезателен обект - спомагателен терен - подготвително игрище на ул. „ Пиер Кюри “ №5; Предложение за основаване безплатно право на прилагане на Сдружение „ Съюз на математиците в България ”, за потребностите на СМБ - секция Плевен, върху неподвижен, нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, находяща се на партерния етаж в жилищен блок на ул. „ Вардар ”№9 в Плевен; Предоставяне безплатно за ръководство на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Плевен за потребностите на Второ районно управление (на МВР), на неподвижен нежилищен парцел – частна общинска благосъстоятелност, в жк „ Сторгозия ”; други

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за сесията на 28 септември, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен - https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет/ Материали за съвещание на Общински съвет - Плевен на 28.09.2023 година – https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-28092023-g. Традиционно съвещанието на локалния парламент ще се излъчва в действително време на интернет страницата на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР