Общински съвет (ОбС) - Мездра прие Годишна програма за управление

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра прие Годишна програма за управление
Коментари Харесай

Общинският съвет в Мездра заседава присъствено за първи път през тази година /снимки/

Общински съвет (ОбС) - Мездра одобри Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност за 2022 година Решението беше взето на първото за тази година присъствено съвещание на локалния парламент, оповестиха от общината.
Програмата е създадена от Община Мездра в сходство с условията на член 8, алинея 9 от Закона за общинската благосъстоятелност. В нея са влючени за продажба 51 общински парцела - 7 в гр. Мездра и 44 в съставните села на общината: 21 в с. Моравица, 6 в с. Лютиброд, 5 в с. Царевец, 4 в с. Цаконица, 3 в с. Кален и по 1 в с. Върбешница, Дърманци, Зверино, Лик и Ослен Криводол.
За подчинение право на градеж са планувани 17 броя гаражи и един магазин в кв. 101 на гр. Мездра, а за възлагане на концесия - язовирът в с. Долна Кремена. В програмата включени за отдаване чартърен общински терени и аграрни земи, свободни кабинети, пространства, жилища и здания, както и основаване на право на прилагане върху 10 поземлени парцели в землището на с. Горна Кремена.
Очакваните доходи през тази година от разпоредителни покупко-продажби с общински парцели са в размер на 253 800 лева, от наем на земи от Общинския аграрен фонд - 214 170 лева, от наем на общински обекти и терени - 177 974 лева и от наем на общински жилища - 29 072 лева
Програмата има отворен темперамент в своята реализация, който разрешава нейното актуализиране през годината, според от съответните условия и нормативна уредба.
На сесията бяха признати четири доклада - за активността на Общински съвет и неговите комисии през второто шестмесечие на предходната година, за осъществяване на актовете на Общински съвет през интервала юли-декември 2021 година, на Програмата за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Мездра през второто полугодие на м. година и за активността на „ Екопроект “ ООД - Враца за четвъртото тримесечие на 2021 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР