Общински съвет Благоевград даде положителен вот по предложениетo на кмета

...
Общински съвет Благоевград даде положителен вот по предложениетo на кмета
Коментари Харесай

На сесия на ОбС-Благоевград: Съветниците одобриха предложениетo на кмета Илко Стоянов за изграждане на допълнително съоръжение на Покровнишкия мост

Общински съвет Благоевград даде позитивен избор по предложениетo на кмета на Община Благоевград, Илко Стоянов, за смяна на парцеларния проект, който да разреши създаване на в допълнение оборудване върху общинска земя, до момента в който Покровнишкия мост е затворен. Искането е на на Агенция " Пътна инфраструктура “.

Това се случи по време на днешното постоянно съвещание на локалния парламент.

Общинските съветници одобриха наново решението си, за построяването на паркинг в региона на частната болница в града, който да обслужва и потребностите на МБАЛ – Благоевград.

Единодушно бе признато и предлагането за разпределяне на еднократна финансова помощ по реда на Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявките за приемане на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград на Катя Николова Николова – Димитрова.

Госпожа Димитрова е на 51 години, омъжена, с едно непълно-летно дете на 16 години и щерка на 31 години. През месец декември 2022 година, госпожа Димитрова е диагностицирана с „ Остра миелоидна левкемия “, след мъчително инфектиране в региона на кожата на дясната буза. Болестта протича доста нападателно и се развива мълниеносно. Проведено е лекуване в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ЕАД- София в интервала 07.12.2022 година – 16.12.2022 година, След осъществени лабораторни проучвания е ориентирана за консултация с хематолог, в резултат на което е извършен курс на химиотерапия.

Заболяването на госпожа Димитрова се развива прекомерно бързо, положението и все още е мощно влошено.

През 10 дни се организират курсове на химиотерапия, правят се вливания, като фамилията заплаща и на кръводарители. След консултация с лекари е предложено да бъде осъществена трансплантация на стволови кафези в Република Турция, която е на стойност 200 000 лв..

Семейството не в положение да се оправи с тези разноски, заради което е оповестена благотворителна акция за набиране на средства.

Общински съвет Благоевград даде единодушие за разпределяне на еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. на Катя Николова Николова – Димитрова.

По време на късата си отмора през днешното постоянно съвещание, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници почетоха труда на ползвателите на обществени услуги, като закупиха огромно количество мартенички от Благотворителния базар, спретнат при зала „ 22-ри септември “.

Средствата ще бъдат употребявани за възстановяване изискванията за живот в обществените центрове, посочи госпожа Емилия Халилова, шеф на Социалната дирекция в Община Благоевград.

Общинските съветници утвърдиха разработване на Подробен организационен проект (ПУП) по няколко оферти от Кмета на община Благоевград.

На днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград бяха взети 54 решения.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР