Общинската управа в Лом ще предостави над 8700 декара мери,

...
Общинската управа в Лом ще предостави над 8700 декара мери,
Коментари Харесай

Община Лом дава под наем терени за общо и индивидуално ползване

Общинската администрация в Лом ще даде над 8700 декара мери, пасища и ливади за общо и самостоятелно прилагане през 2022 година
Местният парламент одобри годишния проект за паша и утвърди разпоредбите за прилагане на терените от Общинския аграрен фонд. Наемната цена за декар на пасбище и мера е 11 лв., а за декар морава за самостоятелно прилагане е 15 лв.. Цените са избрани на база приблизително годишно рентно заплащане за землищата на територията на община Лом, по което са направени споразуменията/разпределенията за парцели с метод на трайно прилагане за актуалната стопанска година.
Терените, които се отдават са част от общинския аграрен фонд и се намират в землищата на Лом, Добридол, Сливата, Орсоя, Долно Линево, Ковачица, Станево, Трайково, Замфир и Сталийска махала. Имотите, предопределени за общо прилагане, ще се употребяват безплатно от животновъдите с пасищни селскостопански животни поотделно или в общоселски стада. Земите за самостоятелно прилагане се отдават чартърен или аренда без търг или конкурс на притежатели или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти, съразмерно на броя и типа на записаните животни, по пазарна цена, избрана от самостоятелен оценител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР