Общинската избирателна комисия в Панагюрище ще обжалва решението на Административния

...
Общинската избирателна комисия в Панагюрище ще обжалва решението на Административния
Коментари Харесай

ОИК-Панагюрище ще обжалва решението за отмяна на резултатите от вота за кмет

Общинската изборна комисия в Панагюрище ще апелира решението на Административния съд в Пазарджик за оповестяване на резултатите от втория тур на вота за кмет на общината за недействителни. Със свое решение комисията дефинира трима свои представители, които да се явят на делото пред Върховния административен съд. В него се споделя още, че всички членове на ОИК-Панагюрище могат да се явяват в правосъдните съвещания по делото.

Припомняме, че магистратите в Пазарджик оповестиха резултатите от втория тур на локалните избори за кмет на община Панагюрище за недействителни по тъжба на досегашния градоначалник и претендент за четвърти мандат Никола Белишки. Той изгуби конкуренцията с съперника си Желязко Гагов единствено с 28 гласа разлика. Съдът назначи движимости лица, които да създадат ново преброяване на бюлетините, при което не бяха засечени основни разлики. В една от секциите в село Попинци обаче бяха разкрити основни нарушавания, за които бе преценено, че не разрешават да се откри какъв е действителният избор и да се извърши справедлива инспекция на резултата. Бюлетините от секцията са предадени в чували, които не са били завързани, а единият е бил затворен със свинска опашка вместо с връв и бяла запечатваща лепенка върху него, която да не разрешава да се отвори. Част от изборните бумаги във втория чувал са липсвали. Бюлетините не са били разграничени, както е посочено в напътствията на ЦИК, открит е единствено един плик с надпис „ Недействителни бюлетини за кмет на община “, който е бил раздробен. Не липсват и ремонти в протоколи.

Победителят в локалния избор Желязко Гагов също разгласи, че ще апелира решението на Административния съд на по-горна инстанция. В своя обява той окачестви решението като погрешно и невиждано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР