Общинската болница в Димитровград е поредната в страната на ръба

...
Общинската болница в Димитровград е поредната в страната на ръба
Коментари Харесай

Общинската болница в Димитровград е поредната в страната на ръба на оцеляването

Общинската болница в Димитровград е следващата в страната на ръба на оцеляването. Работещите там не са получавали заплатите си в цялостен размер от 2015 година, не са изплащани пари за ексклузивен труд и консумативи.

105 души от личния състав се подписаха в отворено писмо до общината, здравното министерство и националния омбудсман. 

Работещите в болничното заведение недоволстват, тъй като:
Ние не желаеме да изплащаме задълженията на болничното заведение с нашите заплати, ножът е опрял до кокала.За четири години нямаме работно облекло - чехличките костват 7-8 лв.. 270 е заплатата. Оцеляваме просто.Лидерът на КНСБ Златка Генчева акцентира:
Ние желаеме забавените си заплати от 2015 година. Така, че ние сме подготвени и на митинги и в случай че би трябвало ще подадем оставки.
Управителят лекар Матей Матеев п одаде оставка.Само като си помислите, че се подвига минималната работна заплата, че се подвигат осигурителните прагове, а не се подвигат цените на клиничните пътеки. За какво да стоиш? Ако по този начин са решили да закриват част от общинските лечебни заведения, дано го закрият.
Кметът на Димитровград Иво Димов посочи.Но няма по какъв начин сега общината да изкара тези средства и да ги даде за заплати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР