Общинска фондация Пловдив 2019“ кани всички представители на читалища или

...
Общинска фондация Пловдив 2019“ кани всички представители на читалища или
Коментари Харесай

Фондация „Пловдив 2019“ среща заедно читалища от 5 области в Южен Централен район и партньори

Общинска фондация „ Пловдив 2019 “ кани всички представители на читалища или организации, които постоянно са желали да осъществят взаимен културен план с тях, на районна осведомителна среща този четвъртък в Дома на културата „ Борис Христов “ в града под тепетата.

Срещата има за цел да даде повече информация и изясненост върху цялостната процедура по кандидатстване по отворена покана от и за читалища за събития около събитието „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ”. Допълнителни елементи ще бъдат дадени и за критериите за присъединяване, методите за финансиране и опциите за партньорства към читалищата.

Срещата е отворена за всички заинтригувани. Заместник-областният шеф на Пловдив Евелина Апостолова, ще насочи одобрение към гостите при започване на срещата, като участниците ще имат опция и за реализиране на контакти. Отворената покана е ориентирана към читалища от целия Южен Централен регион, включват 5 области – Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, и е без географски ограничавания за техните сегашни или евентуални сътрудници.

Тя дава опция както на читалищата в тези области, по този начин и на другите организации и сътрудници, да аплайват с разнородни културни прояви и планове за обогатяване на културния живот на общностите. Като неповторим български принос в многообразието на европейската просвета, читалищата са главен фокус в програмата на Европейска столица на културата и клъстера „ Културата среща хората “.

Фондация „ Пловдив 2019 “ дава специфична опция на самобитните общностни центрове и техните сътрудници да развият планове и провеждат събития във връзка 2019 година Форумът е в границите на общоевропейската тематика „ Култура за развиване на районите “ като събитие на Европейската седмица на районите и градовете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР