Общината в Бобов дол е осъдена да заплати обезщетение в

...
Общината в Бобов дол е осъдена да заплати обезщетение в
Коментари Харесай

Жена, ухапана от бездомно куче, осъди общината в Бобов дол

Общината в Бобов дол е наказана да заплати обезщетение в размер на 2050 лева за понесени болки и премеждия вследствие на захапване от бездомно куче през юни м.г. на жителка на Бобов дол, оповестява на уеб страницата си Районният съд в Дупница.

Според потърпевшата Й.Н.,тя е била нападната от ненадейно появило се бездомно куче, към което се включило и друго. Жената била ухапана по левия крайник в региона на глезена, получила пет рани, а неин съгражданин съумял да я отърве от кучетата. Пострадалата е потърсила здравна помощ, а лекуването ѝ вкъщи траяло повече от месец. Потърпевшата е декларирала, че след зарастването на раните и до момента при вървене усеща болежка и обтягане, а придвижванията ѝ са лимитирани.

Общината е оспорила желае като безпочвен и е показала, че извършва отговорностите си по Закона за отбрана на животните и Закона за ветеринарномедицинската активност като залавя, обезпаразитява, кастрира, имунизира против бяс и настанява бездомните кучета в подслон, и няма виновност, нито причинна връзка сред настъпилите вреди за ищцата и държанието на общинските чиновници, на които е предоставено осъществяването на отговорностите по посочените нормативни актове.

Общината в Бобов дол е наказана да заплати и разноските по делото, на стойност 343 лв.. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР