Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния

...
Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния
Коментари Харесай

Предстои очаквания ремонт на Военния стадион, Общината ще кандидатства за съфинансиранe

Общината ще кандидатства с планово предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове към Министерството на младежта и спорта. Предложението на кмета Стефан Радев е импортирано в Общинския съвет. То ще бъде включено в дневния ред на идното съвещание на локалния парламент, за което се договориха съветниците на среща с Радев през днешния ден. Крайният период за подаване на документите е 30 ноември, като решението на общинските съветници ще бъде импортирано в допълнение.

Проектът за ремонт на Военния стадион включва действия по пистата, футболното игрище и съществуващата двуетажна постройка. Лекоатлетическата писта ще бъде с тартанова настилка и 4 коридора. На терена на стадиона ще се оформи футболно игрище с изкуствена настилка и ще се обособи буферна зона с трева.

На първо равнище в постройката ще се обособят съблекални, с душове и тоалетни, в това число и за хора с увреждания. На второ равнище се планува да се разположат пространства за треньори и състезателен инвентар. Заложени са действия по полагане на топлоизолация и нова мазилка, доставка и монтаж на PVC дограма, възобновяване на покривната изолираност и отводняване на покрива с външни водосточни тръби. Предвижда се още възобновяване на стъпалата на външните стълбища, нова козирка, ремонт на трибуните ситуирани в частта на обслужващата постройка и нови седалки.

Общата стойност на плануваните поправки възлиза на 2 365 393,48 лева, половината от тях ще бъдат предоставени безплатно съгласно регламента на националната стратегия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР