Общината ще изсича дървета в Борисовата градина с цел строеж.

...
Общината ще изсича дървета в Борисовата градина с цел строеж.
Коментари Харесай

Граждани скочиха срещу Столична община : Изсичат дървета в Борисова градина с цел строеж

Общината ще изсича дървета в Борисовата градина за градеж. Това настояват жители и показали на групата „ Да спасим Борисовата градина “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тревожи ни, че през миналата година, процесите, които общината желае да инициира са противозаконни, съобщи Гергана Пирозова, представител на групата „ Да спасим Борисовата градина “.

„ Цялата тази инвентаризация е противозаконна, тъй като е по Закона за горите, а Борисовата градина, е урбанизирана гора. Защо не желаят да картотекират всички дървета, както е по закона, тъй като по този начин може да се наблюдава всяко отсечено дърво. Те оповестиха, че ще изсекат 489 дървета. При броене от студенти от Лесотехническия университет се оказа, че те са над 850. Става дума за зона сред къпалнята (бившият плувен басейн „ Мария Луиза “-бел.ред.) и бул. „ Драган Цанков “, съобщи Пирозова.

Тя посочи, че в тази зона следва застрояване по новия Устройствен проект, който следва да бъде признат на Музей за зелената повърхност, асфалтови алеи, светофар, два подлеза. „ На тази територия следва изсичането на към 900 дървета, за които не са спазени най-обикновените правила да имат маркировка. Това се заобикаля, с цел да има тази безстопанствена сеч “, уточни Пирозова. Тя съобщи, че Борисовата градина е оставена в извънредно окаяно положение, което още веднъж било в нарушаване на закона. Те са задължени по закон всекидневно да се грижат за гората, а те не се грижат съзнателно. Те подхващат една противозаконна сеч, разясни Гергана Пирозова.

„ Тук сме не, с цел да се опитваме да попречваме гората да бъде в положително положение, а да се опитваме да накараме общината да съблюдава закона. Картотекирайте дърветата, маркирайте дърветата и да има обществени дейности. Но, когато това преднамерено не се случва, ние се съмняваме “, сподели още тя.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР