Общината изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони

...
Общината изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони
Коментари Харесай

Община Перник изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони и кметства

Общината изготвя график за транспортиране на растителния боклук по региони и кметства. Това заяви кметът Вяра Церовска след извършена среща с началника на районен съд ПБЗН гл. контрольор Кирил Христов и представители на Регионалното хранилище за неопасни боклуци по отношение на многото зародили пожари през последните дни, оповестиха от пресцентъра на Община Перник.

В рамките на срещата стана ясно, че част от пожарите са в резултат на запалени стърнища.

„ Пожарната е пренатоварена, повече от 25 сигнала има за последните две седмици, застрашени са хора, здания и гори. През почивните дни има една изгоряла къща със притежателя ѝ и здания в кв. "Драгановец ". Затова би трябвало да бъдем доста деликатни “, сподели още кметът Вяра Церовска.

С повишението на дневните температури стартира почистването на дворове, вилни парцели, аграрни земи от горими материали и боклуци, което е причина за пораждане на пожар.

„ Всеки един жител, който желае да си изхвърли зелените боклуци, може да го направи изцяло гратис на Регионалното хранилище за неопасни боклуци съгласно настоящата Наредба на Община Перник “, посочи кметът. Тя добави, че са били разисквани въпроси, свързани с работата на депото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР