Общината и Регионален исторически музей (РИМ) - Хасково организират днес

...
Общината и Регионален исторически музей (РИМ) - Хасково организират днес
Коментари Харесай

Показват в Паскалевата къща хасковското семейство от края на...

Общината и Регионален исторически музей (РИМ) - Хасково провеждат през днешния ден самодейността „ Хасковското семейство в края на XIX и началото на XX век “. Събитието е отдадено на 21 ноември - Ден на християнското семейство. 

„ От 10 часа през днешния ден в един от най-красивите възрожденски монументи в регионалния град - Паскалевата къща, ще си напомним традициите и бита на хасковските фамилии от следосвобожденската ера “, оповестиха уредниците. 

В Паскалевата къща са съхранени сбирки на предмети от бита на заможните тукашни семейства. Етнографската експозиция е открита през 1971 година, и е първата в България, показваща градски обичай. В представянето на обичайните християнски хасковски фамилии ще вземат участие етнографи от РИМ и бъдещи артисти от Театралната натрупа към Младежки център Хасково с началник Иванка Шекерова. 

На 21 ноември  - понеделник, Паскалевата къща ще остане отворена до 15 часа за всички искащи да прегледат неповторимата ѝ експозиция и да чуят разказите на хасковските етнографи за живота на локалните семейства преди повече от 100 години. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР