Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение

...
Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение
Коментари Харесай

Общинарят от БСП, замесен с Очите, крил тефтер с дължимото за боса

Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се снабди със солидно обвиняване от спецпрокуратурата . Голямо количество оръжия са открити в известния с прозвището си зърнен необут. Проверява се дали оръжията са законно притежавани .

Бенчев ще дава отговор за укривателство и за пране на пари . В оптимално къси периоди ще завърши процедурата по екстрадиция на Димитър Желязков Очите от Турция. Това стана ясно от думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев за разрушената тайфа на несебърския необут.

Той не е нерешителен и няма репутационни проблеми да се яви пред българското правораздаване , разяснява той в отговор на въпрос дали Очите ще чака делото за екстрадицията му. Гешев се заяде с други клиенти на Темида, които се крият в прилежащи страни. Месец е работено по разбиването на групата на Очите .

 Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, хванат с Очите
Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, хванат с Очите

Задържан е за 24 часа

Гешев уточни, че това не е дълго време и даде за образец Съединени американски щати, където следствията текат даже с години. Над 30 разнообразни адреса са претърсени . Разследващите са ревизирали компания, които публично не се водят на Желязков , само че за никого не било загадка, че са на подставени лица.

Претърсени са и домашни адреси. На 3 август Очите е влезнал в южната ни съседка с кола на компания на Бенчо Бенчев . Общинарят е бил с Желязков. На негово име и на още един човек са били регистрирани стаите в Турция. Очите не е бил регистриран като посетител на хотела.

Разследващите са намерили тефтерче в дома на Бенчо Бенчев, в което се показва какви суми да се отделят за водача на незаконната група. Заедно с Бенчев бе заловен и екс народен представител от Движение за права и свободи . Преценяват се събраните доказателства все още.

Прокурор Гешев се похвали, че са се нараснали очевидците по следствието . Процесът по следствието е динамичен, както изясни заместник-главния прокурор.

 Турция ни съобщи 7 българи, арестувани с Митьо Очите в Истанбул
Турция ни съобщи 7 българи, арестувани с Митьо Очите в Истанбул

Късно довечера, на пункта „ Капитан Андреево “…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР