Общинари бързат да асфалтират улиците, Софийската опера кани милиардера на

...
Общинари бързат да асфалтират улиците, Софийската опера кани милиардера на
Коментари Харесай

Илон Мъск изстреля Белоградчик в Космоса

Общинари бързат да асфалтират улиците, Софийската опера кани милиардера на опера от Вагнер Снимката на Владислав Терзийски впечатли над 8 милиона консуматори в Туитър
Най-влиятелният инфлуенсър в света - притежателят на Туитър Илон Мъск, изстреля Белоградчишките скали в Космоса. Човекът, който единствено с една фотография на куче в обществената мрежа накара хиляди да влагат в криптовалутата Dоgесоіn и по този начин подвигна капитализацията й над 20 милиарда $, този път погледна едно от Чудесата на България. И накара над 8 милиона консуматори в Туитър да извърнат внимание на родната забележителност.   

Вниманието на най-богатия човек в света притегли една фотография, направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е снимана с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата цитадела " Калето ".Под поста си Мъск написа: " Бях сигурен, че това е в Elden Ring ”.
-->
Става въпрос за фентъзи игра, която е пусната тази година на пазара. Действието се развива в различен свят. Играчът би трябвало да премине през редица тествания, с цел да се трансформира в идващия лорд на Елден. По пътя си главният воин минава през сенчести пейзажи на планини, скали и подземия, както и през замъци и крепости. Най-вероятно поради това българското естествено знамение припомня на Мъск за играта.

В режисирането на действието взе участие и писателят Джордж Р.Р. Мартин, най-известен със международните си бестселъри от поредицата епични фентъзи романи. Именно поради това под фотографията на Белоградчишките скали доста консуматори пишат, че носи чувство за атмосферата от сериала „ Игра на тронове “.

Коментар на фотографа Владислав Терзийски: " Самата снимка съставлява един кадър, който съм го гонил доста време, с цел да случа този прекрасен изгрев. От една страна гъделът за мен като създател е, че фотографията е направила усещане. От друга страна - това е България. Така че, двоен е кефът, че Илон Мъск е споделил фотографията ", разяснява фотографът Владислав Терзийски.

Туитът на Мъск провокира незабавна реакция от страна на министъра на туризма Илин Димитров. Точно под коментара на Мъск за естественото знамение той написа: " Скъпи Илон, това е в България! Каня те да видиш самичък това място.Ние разполагаме с доста други неповторими забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е намерено у нас. Ела да видиш! ", гласи поканата на Илин Димитров, която той показа и в персоналния си профил във Facebook. Под поста си той изрази своето очакване с думите: " Е... да забележим. "

Но историята има и продължение.Няколко часа по-късно от заведение в района оповестиха, че Мъск освен ще пристигна в България, само че и си е направил резервация за 24 април в техния ресторант ONÀ, който се намира в село Стакевци, община Белоградчик. " Добра нощ, другари! И незабравима!Изглежда, скоро в нашето непретенциозно селце, ще посрещнем още значими посетители! Стискайте палци!Каквото зависи от нас, с цел да впечатлим тези хора, ще го създадем и ще дадем най-хубавото от себе си, както постоянно! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме самообладание да забележим, способна ли е тя, да придаде на района по-приветлив тип, с цел да посрещнем тези посетители с високо вдигната глава, а не да се червим като домати.

Имаме към 5 месеца, което считаме, не са по никакъв начин малко време, с цел да се асфалтира най-малко основната улица на нашето разрушено село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба!Силно се надяваме и имаме вяра, че в този момент към този момент, Община Белоградчик има сериозна причина да трансформира родната къща на проф. Виден Табаков /б. ред. българин, който взе участие в програмата Аполо на НАСА/ в съвременен музей, какъвто заслужава да бъде! ", написа в съобшението от ресторанта. „ Действително има направена резервация в нашия ресторант от неговия екип “, съобщи за TravelNews Яна Руйчевска, един от притежателите. Тя обаче не пожела да заяви името на индивида, който е направил резервацията и дали е подписана с визитка с контакти и телефон.

Новината, че най-богатият човек на планетата ще посети Белоградчик и ще обядва в ресторант в село Стакевци, хвърли в тресчица цялата страна. Покани към шефа на Тесла насочиха и общинарите в Белоградчик, които незабавно започнаха подготовка за ремонт на улиците в града, и служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Софийската опера и балет също предложения Илон Мъск на свое зрелище. Милиардерътможе да посети обичайния фестивал " Опера на върховете ", който се организира на Белоградчишките скали. Той може да гледа представлението на " Рейнско злато " по музика на Рихард Вагнер.

Бабите в Стакевци пък незабавно се заеха да му плетат терлици.

Типично по български обаче, обществените мрежи незабавно завряха и стартира полемика дали мейлът до ресторант ONÀ е същински или подправен или пък преднамерено заведението си е направило реклама на гърба на милиардера.От самия ресторант по-късно пуснаха втори пост, в който се споделя, че не знаят дали писмото е същинско.

„ Не сме експерти и не сме проверявали достоверността на получения имейл. Да не забравяме, че ние не сме IT експерти, които имат способността да ревизират IP адреса, email header, VPN, или там каквото се ревизира, с цел да се откри истинността на имейла. Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас. Ние сме наясно, че е доста допустимо имейлът да не е меродавен и това не е проблем за нас. Няма да плачем. Сметнахме, че даже при най-малкия късмет това да е истина, заслужавате да го споделим с Вас. В никакъв случай не е за реклама, несъмнено не ни е нужна!  Откакто сме се върнали в България, нашата съществена цел е, да помогнем за развиването на най-бедния район в Европейски Съюз. Нашият район! Вярваме, че най-малко в това имаме прочут прогрес. И нека всички проумеят, че не е нужно Илън Мъск да идва, с цел да ни ни покаже с какво разполагаме и какъв капацитет пилеем! “, изясняват от ресторанта.

Дали Илон Мъск ще пристигна в България или не - към момента не е ясно. Но едно е несъмнено - че в случай че въпреки всичко го направи, той има какво да види - освен красивата цитадела и естественото знамение – Белоградчишките скали, само че и многочислените прелестни Чудеса на България, които би трябвало да бъдат показани на света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР